Циганик спростував чутки про подачі скарг від Португалії та Люксембургу через Мораєса

Циганик спростував чутки про подачі скарг від Португалії та Люксембургу через Мораєса

Циганик спростував чутки про подачі скарг від Португалії та Люксембургу через Мораєса

Фото: instagram.com/jrmoraes10

За його словами, покарати збірну України не повинні.

Журналіст та ведучий програми "Профутбол" Ігор Циганик зробив заяву щодо ситуації з натуралізованим футболістом збірної України - Жуніором Мораєсом.

Раніше одне з португальських видань звинуватило Україну в неправомірності натуралізації 31-річного форварда. У відповідному документі йдеться про те, що бразилець не має 5 років безперервного життя в Україні. Зазначається, що Мораєс провів на території України не 5 років, як вимагають норми міжнародної федерації, а 4 роки і 8 місяців.

У зв'язку з цим, нещодавні суперники "синьо-жовтих" Португалія та Люксембург нібито збираються подати скаргу в УЄФА щодо зарахування технічних поразок команді Андрія Шевченка, адже Мораєс взяв участь в обидвох зустрічах. Утім, Циганик зі стовідсотковою упевненістю сказав, що жодних протестів від цих команд немає.

"На 17.00 за київським часом жодної скарги в УЄФА немає. Це точно можна сказати. Від Португалії її вже і не буде на 99,99%, тому що скаргу можна подавати протягом 24 годин після матчу.

Люксембург зараз роздумує над подачею скарги. Чисто інтуїтивно вони розуміють, що виграти цю справу вони не повинні, але дуже великий тиск ЗМІ на Федерацію футболу Люксембургу. Через це вони можуть зважитися на подачу протесту", - сказав Циганик.

Нагадаємо, що збірна України зіграла з Португалією внічию (0:0), а за три дні переграла Люксембург (2:1).

Мораєс став гравцем донецького "Металурга" у 2011 році, але у кінці сезону перейшов до болгарського ЦСКА. До України він повернувся 18 липня 2012-го, підписавши трирічний контракт з "Металургом".

22 травня 2015 року Мораєс перейшов до київського "Динамо". А у лютому 2017-го  - на правах оренди в китайський "Тяньцзінь Цюаньцзянь". Як бачимо, в Україні він не прожив повні 5 років безперервно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація