Винуватиця резонансної ДТП, що забрала життя шістьох людей у жовтні 2017 року, Олена Зайцева слідом за другим фігурантом аварії Геннадієм Дроновим вирішила домогтися перегляду вироку.

Винуватиця автомобільної аварії у Харкові, в якій загинули 6 людей, Олена Зайцева оскаржила вирок суду. Згідно з вироком, Зайцева повинна була б відсидіти у в’язниці 10 років та не мала б права 3 роки керувати авто.

26 лютого суд виніс вирок Олені Зайцевій та Геннадію Дронову у справі смертельної аварії в Харкові, що трапилася 18 жовтня 2017 року. Обох учасників аварії засудили до 10 років в’язниці та зобов’язали виплатити 6 мільйонів гривень компенсації сім'ям загиблих у ДТП. Суд тоді визнав пом'якшувальними обставинами щодо Зайцевої її "щире каяття, яке виразилося у відшкодуванні шкоди кільком потерпілим".

Першим апеляцію на вирок суду подав Дронов, точніше – його адвокат Сергій Перепелиця. Захисник одного з винуватців аварії вважає рішення суду "упередженим, незаконним, необґрунтованим, таким, що суперечить нормам процесуального права та свободам людини".

А 26 березня рішення суду оскаржила і Зайцева та її адвокатка Юлія Плетньова. Про це розповіла керівниця апарату Київського райсуду Наталія Бардіна, повідомляє UA: Харків. Бардіна додала, що тепер цю скаргу мають передати до Апеляційного суду Харкова.

Нагадаємо, резонансна аварія сталася ввечері 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській. Позашляховик Lexus в’їхав у натовп людей, в результаті чого п’ять осіб загинули, ще одна дівчина померла пізніше в лікарні.