Підводні атомні безпілотники "Посейдон", які ЗМІ охрестили зброєю "Судного дня" і "торпедою Апокаліпсису", з'являться в армії Росії не раніше 2027 року.

Про це повідомляє телеканал CNBC із посиланням на джерела в американській розвідці. У відповідній доповіді нібито вказано, що запущений безпілотник "Посейдон" важко вразити.

Уточнюється також, що російські військові "дуже сподіваються" на автономні "Посейдони" в разі, якщо у них не буде можливості завдати удару радянською ядерною зброєю.

"У росіян є амбіції використовувати автономний підводний транспортний засіб із ядерною зброєю як зброю відплати, якщо їхній успадкований потенціал запуску ядерної зброї буде нейтралізований під час війни", — йдеться в матеріалі.

Американці зазначають, що в разі, якщо "Посейдон" успішно пройде випробування, Росія зробить серйозний крок вперед у гонці озброєнь.

Нагадаємо, раніше військові експерти заявили, що російський ядерний підводний безпілотник "Посейдон" несе небезпеку для РФ, оскільки його збираються протестувати у "практичному варіанті".

Клімов відзначив, що удар ядерним підводним безпілотником "може бути завдано вже після того, як противник запросив миру або в інший політично невідповідний момент", тоді як "зупинити випущену торпеду у цей момент може виявитися неможливо".

На його думку, створення ядерного підводного безпілотника було "безглуздим і недоцільним з військової точки зору і може мати важкі політичні наслідки".

Ще одним тривожним дзвіночком стало повідомлення, пре те, що Росія готується перекинути на анексований півострів ядерну зброю.

Головне управління розвідки вже фіксувало проведення навчань підрозділами, яких залучають до перевезення ядерної зброї та боєприпасів, каже представник спецслужби Вадим Скібіцький.

Ці питання входять до завдань 12 головного управління МО РФ, яке спільно з іншими підрозділами кримського окупаційного угруповання відпрацьовує переміщення ядерних боєприпасів на півострів та здійснює їх підготовку до бойового застосування", – йдеться в повідомленні.

За останні два роки до окупованого Криму переселилися 70 тис. росіян. Із них 20 тис. — у Севастополі, а 50 тис. — у Сімферополь та на Південний берег Криму. Вони витісняють місцевих жителів із державних органів влади.