«До мене вві сні прийшла Даринка, вона чекає змін»: у школі, де померла 11-річна дівчинка, звільнили директора

«До мене вві сні прийшла Даринка, вона чекає змін»: у школі, де померла 11-річна дівчинка, звільнили директора
  • Пішов третій місяць, як життя Галини Олійник із села Бариш Бучацького району перевернулося з ніг на голову. Під час шкільного концерту померла кохана 11-річна донечка Даринка.
  • Жінка лягає спати та прокидається з єдиною надією – що ті, хто не організували своєчасне надання допомоги її дитині, відповідатимуть за свої вчинки.

«Я плакала, а вони канапкували»

Медсестра, яка була відсутня на роботі в момент трагедії, продовжує працювати в школі. Донедавна не понесла відповідальності і керівник закладу, яка навіть не висловила співчуття згорьованій матері. У розмові з журналісткою «20 хвилин» вбита горем жителька Тернопільщини розповідала, що розслідування факту смерті її донечки триває, натомість працівники школи, які мали належним чином забезпечити організацію свята для дітей, продовжують працювати. Їм лишень винесли догани.

- Вони ходили на роботу, а я – на могилу. Я оплакувала свою золоту донечку, а вони канапкували і тільки говорили по селу, що я їм не даю спокійно жити. А я лиш хочу, щоб слідство встановило винних. Даринка була чудовою дитиною — доброю, ніжною, розумною, красивою, а головне — здоровою. Я досі не можу повірити, що вона більше ніколи не зайде в наші двері, - розповідала мама.

Минуло два тижні після останньої публікації на сайті «20 хвилин», як нарешті є мінімальні зрушення.

Відео дня

«Мій Ангелик чекає добрих змін»

«З суботи на неділю приснилась мені Дариночка, стоїть така серйозна, зібрана, тримає перед собою шкільного рюкзачка, і я знаю, що вона чекає Чогось, щоб йти до школи!... У світлі подій кінця минулого тижня, а саме звільнення з посад директора школи, завуча по виховній роботі та шкільної медсестри, я так розумію, що мій Ангелик чекає ЯКІСНИХ І ДОБРИХ ЗМІН в школі! І от вчора, коли ми були в донечки на могилі, до неї прийшли вчителі, люди з сумлінням, які завжди приходять до неї і не бояться, як казала колишній директор школи, що вона боїться йти на могилу до дитини!... А сьогодні з самого ранку, коли чоловік порався по господарству, несподівано залетів голуб і сів на диван!... Не боявся, ми переживали, може поранений і щоб кіт його не зловив, чоловік підійшов до нього і легко взяв в руки!... Що ж це, як не знак?... Донечко, сонечко наше, ми дуже любимо тебе і завжди відчуваємо тебе поруч, але дуже сумуємо…», - таке повідомлення Галина Олійник залишила на своїй сторінці у Фейсбук.

Телефоном жінка розповіла, що вона звернулася до Бучацього управління освіти з вимогою звільнити із займаних посад директора, заступника директора та медсестру Бариської школи.

- Я попросила начальницю управління Оксану Мелешко ознайомити з усіма матеріалами службового розслідування, яке вони проводили в закладі. Документи, які засвідчують, що моя Даринка була здоровою, знаходяться в матеріалах досудового розслідування. Судмедексперт  після розтину сказав нам, що всі органи у дитини були не пошкодженими. Лікар запитував мене: як можна було дати померти такій здоровій дитині! – каже вона.

«У мене нема жаги помсти»

Мама Даринки наполягає, що доньці вчасно не надали кваліфіковану медичну допомогу.

- Медсестра гуси заганяла, директорки не було. А решта просто не знали, що робити. Мою дитину вбила некомпетентність! Як з’ясувалося згодом, заступник директора мала сертифікат, який підтверджує проходження нею курсів надання першої невідкладної допомоги. Але по факту вона не робила нічого, - розповідає співрозмовниця. – Ми з начальницею управління розмовляли чотири години. Зрештою, я написала заяву про вимогу притягнути усіх фігурантів справи до більш серйозної відповідальності, ніж догана.

Минуло кілька днів, як Галину Олійник знову викликали в управління. Їй повідомили про те, що готують наказ про звільнення директора школи.

- На зустрічі була присутня і керівник закладу. Вона не висловила співчуття, а лиш просила, щоб її не звільняли з роботи, - говорить жінка. – У мене немає жаги помсти, я щодня молюся, аби вони мали сумління. Даринки вже не повернеш. Але їхня непрофесійність, неорганізованість можуть зашкодити дітям. Не дай Бог, щоб інші мами ходили туди, куди я ходжу, - на могилу до власної дитини.

«Готуємо наказ про звільнення»

Начальник Бучацького управління освіти Оксана Мелешко розповіла, що наразі готують наказ про звільнення директора школи Лариси Ільницької – за неналежне виконання нею своїх обов’язків. Однак питання із медсестрою та заступником директора не вирішене.

- Ми ретельно вивчили дану справу, звернули увагу на всі ті факти, які надала мама дівчинки. Прийняли рішення про звільнення директора. Однак, згідно із законодавством, звільнити з роботи працівників школи може лише керівник закладу. Відповідно, ми мусимо пройти процедуру нового кадрового призначення, - зауважила вона.

Слідство ще триває. Попередня причина смерті дівчинки, як говорять правоохоронці, — гостра серцева недостатність. Що її спричинило, встановлюють. Також фахівці мають дати чіткий висновок, чи могли врятувати дівчинку.

Редакція «20 хвилин» продовжує стежити за тим, як розвиватимуться події у Бариській школі, як там сприймуть кадрові зміни та чим закінчиться розслідування раптової смерті 11-річної дівчинки.

 

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Марія Репак

    СВІТЛА ПАМЯТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ
  • Janna Rybchuk

    Боже! Яка трагедія! Тримайтеся дорогі батьки, ваша донечка завжди жива у вашому серці. Щиро вам співчуваю .....
  • Vira Bereza

    Вічная  память  царство  небесне
  • Lyusia Litvin

    Прийміть  співчуття ,поділяємо  Ваше горе  --це  рана  яка  ніколи не загоїться . Царство  Небесне душі  Дариночки  .

    Галя Олейник reply Lyusia Litvin

    Lyusia Litvin дякую за співчуття і добрі слова, хай Господь береже вас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up