Німецькій спецслужбі хочуть дати право перехоплювати вміст чатів у месенджерах

Вівторок, 26 березня 2019, 20:41

Федеральному відомству з охорони конституції Німеччини (BfV) необхідно надати повноваження з перехоплення зашифрованого вмісту чатів і голосових повідомлень в месенджерах.

З відповідною ініціативою МВС Німеччини виступило у вівторок, 26 березня, пише DW.

Міністерство пояснює необхідність зміни законодавства тим, що радикальні ісламісти і праві екстремісти використовують месенджери при підготовці злочинів.

Крім того, МВС ФРН пропонує наділити співробітників BfV правом на проведення "онлайн-обшуків", що означає прихований доступ до персональних комп'ютерів, смартфонів та інших аналогічних пристроїв з можливістю зчитування їхніх даних. Однак подібні дії можливі лише за наявності підозр щодо підготовки тяжких злочинів, підкреслили в міністерстві.

Австрія: ультраправого активіста запідозрили у зв'язках з новозеландським терористом

Ще одне запропоноване нововведення - можливість для спецслужб в майбутньому зберігати дані неповнолітніх. Зараз німецьке законодавство дозволяє подібну практику лише стосовно підлітків, які досягли 14 років.

За інформацією МВС Німеччини, в зоні бойових дій в Сирії та Іраку досі можуть перебувати сотні неповнолітніх з ФРН, які або виїхали в цей регіон разом з батьками - прихильниками радикальних поглядів, або народилися там.

22 березня прокуратура у Франкфурті-на-Майні повідомила про затримання 10 осіб за підозрою в плануванні нападу з використанням автомобіля і зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: