Витрати на проекти зі штучним інтелектом у Європі зростуть цього року на 49%

Витрати на проекти зі штучним інтелектом у Європі зростуть цього року на 49%

До 2030 року впровадження АІ збільшить обсяг глобального ринку товарів і послуг на $15,7 трлн

Витрати на проекти зі штучним інтелектом у Європі зростуть цього року на 49%
фото Shutterstock

Витрати на штучний інтелект (АІ) в Європі у 2019 році зростуть на 49% порівняно з попереднім роком і становитимуть $5,2 млрд. Про це йдеться у звіті аналітиків International Data Corporation, передає DailyComm.

АІ-рішення стрімко зростають у Європі, оскільки компанії перейшли зі стадії експериментів на реальні проекти. Майже 34% опитаних IDC представників бізнесу в регіоні вже використовують АІ-рішення або будуть це робити до кінця 2019 року. Очікується, що до 2022-го АІ-витрати в Європі сягнуть $13,5 млрд.

У дослідженні наголошується, що штучний інтелект може кардинально змінити ті галузі, де відбувається контакт зі споживачами (фінанси, роздрібний сектор тощо). На таких ринках АІ здатний підняти якість обслуговування клієнтів на новий рівень завдяки віртуальним помічникам, системам складання рекомендацій або інструментам візуального пошуку.

«Багато європейських рітейлерів, як-от Sephora, ASOS і Zara, а також банки, на зразок NatWest і HSBC, уже користуються перевагами штучного інтелекту. Автоматизація процесів стає загальноприйнятим явищем. Тепер у центрі уваги – використання АІ для персоналізації або прогнозування», – зазначила аналітик IDC Андре Мінонне.

За даними консалтингової компанії Frost & Sullivan, у 2017 році обсяг ринку технологій штучного інтелекту досяг $13,4 млрд, а до 2022-го показник збільшиться вчетверо – до $52,5 млрд. Очікується, що в найближчі роки витрати на АІ в глобальному масштабі будуть рости на 31% щороку.

До 2030 року впровадження таких технологій збільшить обсяг глобального ринку товарів і послуг на $15,7 трлн, підрахували аналітики.

Лідером за розміром інвестицій в АІ-проекти залишаються США, за якими йдуть Китай і Великобританія.

З точки зору середнього обсягу інвестицій в АІ-технології та компанії лідером є Китай, де середня угода за останні два роки передбачала витрати понад $100 млн. У США й Великобританії ці показники дорівнювали $15 млн і $5,4 млн.

Як повідомлялося, у 2019 році промисловість витратить $4 млрд на розвиток штучного інтелекту.

Проте стало відомо, що 40% європейських АІ-стартапів обманюють про те, що використовують штучний інтелект.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло