Володимир Зеленський наразі має гарний рейтинг, політологи всі як один переконані, що головна надзадача для кандидата - не розгубити його в умовах короткого "медового місяця".

Зокрема, політтехнолог Андрій Золотарьов зазначає: якщо кандидат у президенти Володимир Зеленський виграє у другому турі виборів президента України, то яскраво переформатувати під себе Верховну Раду, як це зробив у свій час Янукович, у нього не вийде. Про це сказано в матеріалі "Главкому".

Володимир Зеленський

Золотарьов наголошує, що надзадачею у разі перемоги для Зеленського – не розгубити рейтинг в умовах короткого "медового місяця" з виборцями і відсутності економічних ресурсів для популярних кроків.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Якщо це вдасться, то після парламентських виборів він ще може розраховувати на створення коаліції, з якою працюватиме. А якщо цього не вийде, то Зеленський може виявитись найбільш коротким та безболісним шляхом до парламентської республіки. Якщо Рада піде шляхом зміщення центру влади до себе та до прем’єра, у нього не буде ресурсів цьому запобігти", - вважає Золотарьов.

Володимир Зеленський

Політолог Кость Бондаренко зазначає, що Зеленського фактично не матиме інших варіантів, окрім, як йти на конфронтацію з парламентом.

"Парламент може саботувати будь-яку пропозицію Зеленського, але, як показує катавасія навколо дебатів, новий президент ігноруватиме закони, що заважатимуть його діяльності. І на це є попит у його електорату", - наголошує Бондаренко.

Політолог вважає, що Зеленський діятиме за принципом – якщо не подобається моє рішення, звертайтесь до суду.

"Якщо ж Зеленський буде намагатися домовитися, то програє парламентські вибори. Він є виразником інтересів тієї частини країни, що розчарована в постмайданній дійсності, причому за нього голосували ті, хто розчаровані і в Порошенкові, і в Опозиційному блоці, і так далі. Від нього хочуть швидких дій і простих рішень", - зазначає політтехнолог.

Нагадаємо, шоумен і кандидат у президенти України Володимир Зеленський після тріумфального успіху будує перші плани про владу.

Як повідомляв "Знай.ua", відомий політолог Юрій Романенко розповів, у чому сила кампанії кандидата Володимира Зеленського і як він змусив Петра Порошенка "забути про свою повістку".

Також "Знай.ua" писав, що у Зеленського озвучили план повернення Криму та Донбасу: іншої позиції бути не може.