• Головна
  • Студенти ЧНУ вимагають відремонтувати аварійний гуртожиток
15:00, 17 квітня 2019 р.

Студенти ЧНУ вимагають відремонтувати аварійний гуртожиток

Студенти ЧНУ вимагають відремонтувати аварійний гуртожиток

Студенти ЧНУ ім.Ю.Федьковича скаржаться на небезпечний гуртожиток.

Майбутнім IT-фахівцям в Чернівцях доводиться жити в аварійному будинку, де протікає стеля, на стінах - грибок, в душовій гаряча вода - погодинно, а електрики немає. За словами студентів, керівництво забуло про їх гуртожиток, повідомляють журналісти "Сегодня". 

Третьокурсниця Софія Мосорук, студентка Чернівецького Національного університету імені Юрія Федьковича, показала свій побут. Головне в ньому - тазики і ганчірки, адже зі стелі капає. На звернення до керівництва студмістечка їй відповідають, що між поверхами збирається конденсат, який нібито і тече. У кімнаті поверхом вище всю стіну з'їв чорний грибок.

"Ми влітку робили ремонт. Я приїжджаю і бачу цю картину. В принципі, ремонт був зроблений, але результату - нуль", - нарікає студентка Олександра Копадзе.

Студенти вимагають повноцінного ремонту, оскільки щорічно здають для цього гроші, крім плати за проживання. В останній раз скидалися по 150 гривень. Порахували, що студентів понад 500, а тому зібрати повинні були понад 80 тисяч гривень.

"Але потім сказали, що це не можна робити, сказали, що там різні бюрократичні (процедури. - Ред.), Заборонили здавати. Зараз ми здаємо окремо, крім плати за гуртожиток, по 100 гривень, але це йде на прибирання", - розповіла Марина Тарновецька, глава студентського парламенту інституту фізико-технічних і комп'ютерних наук.

Також є претензії і до електромережі. За світло студенти платять окремо, по 300-400 гривень з кімнати, однак стан мережі такий, що деяким страшно лягати спати через боязнь згоріти. "Горять розетки, вибивають пробки. На кухні теж розетки горять. І це проблема. Ну, так за що ми платимо гроші", - додала Марина Тарновецька.

Керівництво студмістечка звітує: постійно щось закуповується для гуртожитку. Так, на початку навчального року купили нову сантехніку, миючі засоби, йоржики, туалетний папір і мило. А ще було витрачено майже 30 тисяч гривень на ковдри і подушки. Зараз ремонтують гуртожиток номер чотири. Тут уже новенькі санвузли, металопластикові двері, а ось електропроводку ще не міняють.

"Ця вся проводка була проведена у всіх гуртожитках, ще в радянські часи. На таке навантаження вона не розрахована. Рапорти мої неодноразово писані на ім'я ректора про заміну старої проводки", - запевнив директор студмістечка Микола Кирилюк.

Про те, що в гуртожитку тече вода зі стелі, проректор з адміністративно-господарської роботи дізнається від "Сегодня". Каже, повинні міняти тільки якийсь один стояк, а в цілому гуртожиток - нормальне.

"П'ятий запланований, і в грудні місяці я був у головного бухгалтера, де виділили 336 тисяч гривень на поточний ремонт. Після закінчення навчального процесу в п'ятому гуртожитку вистачить тих коштів, щоб відремонтувати", - додав директор студмістечка.

Щоб зробити весь гуртожиток, необхідно близько 8-10 мільйонів гривень. Студенти кажуть, що поточні роботи тут робилися, однак це не вирішує проблеми. Тому сподіваються на капітальний ремонт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чну #гуртожиток #студенти #умови #стан #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...