Податок на виведений капітал стимулюватиме інвестиції, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що зростання економіки країни має бути відображене у рівні життя населення, саме тому потрібно запровадити податок на виведений капітал, який є потужним механізмом стимулювання інвестицій
 

Про це він заявив у ході публічної дискусії представників позапартійної ініціативи Виборча рада UA та коаліції громадських організацій Реанімаційного пакету реформ, інформує Depo.ua.

"Я наголошую, що людина повинна мати можливість чесно заробити в Україні. Ми маємо підняти престиж і роботи лікаря, і вчителя. Зростання економіки має бути відображене у рівні життя населення. Зростання економіки можна забезпечити за рахунок податку на виведений капітал. Це не нова модель, а теза, за яку я вже рік б'юся", - сказав президент.

За словами Порошенка, в Україні саме податок на виведений капітал є потужним і ефективним механізмом, який забезпечує стимулювання інвестицій в виробничі фонди.

"Саме ті податки, які ми зняли, допомогли суттєво скоротити навантаження на заробітню платню, і завдяки їм ми захистили місцеве самоврядування від детінізації. Це означає, що така позиція спрацювала", - зазначив Порошенко.

Ще один напрямок економічних реформ президент вбачає в значному спрощенні системи обліку.

"Має зникнути втручання перевіряючих правоохоронних органів в діяльність бізнесу: не лише малого, який спрощений, але й середнього. Якщо податки підприємець заплатив, а заробітню платню видав - питань до нього бути не повинно", - сказав він.

Порошенко додав, що сьогодні існує потужне лобі, яке працює проти нього.

"Воно не лише серед російських, а й іноземних компаний, які зараз будуть вимушені платити податки при виведені коштів з України. Я не хочу проти них боротися. Закон єдиний для всіх - і саме так має бути", - додав президент.

Нагадаємо, що Петро Порошенко заявив, що прорив в економічному розвитку України неможливий без запровадження ринку землі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme