Новини

Порошенко заявив, що аудит в “Укроборонпромі” запущено

Порошенко заявив, що аудит в “Укроборонпромі” запущено

Президент України Петро Порошенко розповів, на якій стадії відбувається аудит Державного концерну “Укроборонпром”.

Про це він заявив під час участі у публічній дискусії з представниками громадянського суспільства.

“Аудит в “Укроборонпромі” запущено – рішення про надання документів ухвалено на РНБО, рішення про фінансування аудиту ухвалене Урядом, до аудиту допущена одна з чотирьох найбільших і найавторитетніших компаній світу. Моє завдання – забезпечити, аби ніхто аудиту не перешкоджав”, – сказав він.

Також Порошенко наголосив: “Реакція Президента абсолютно чітка: терміново Гладковського було звільнено. І не тому, що була доведена його вина, адже це виключна компетенція суду, а тому, що є підозра у тому, що він може перешкоджати слідству”.

Раніше повідомлялося, що Порошенко найбільше зацікавлений в тому, щоб якнайшвидше завершилось розслідування щодо розкрадань в “Укроборонпромі” і винні були відправлені до в’язниці.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про розширення плану реформування оборонно-промислового комплексу за рахунок введення перевірки корупційних ризиків керівного складу “Укроборонпрому”, зокрема, на поліграфі.

Читайте також: НАБУ свідомо приховало від сап частину документів щодо корупції в “Укроборонпромі” – ексклюзивне інтерв’ю Назара Холодницького.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не всі матеріали розслідування Бігуса збігаються із речовими доказами. 

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звільнив з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого підозрюють у махінаціях в оборонній галузі.

Читайте також: Це повний фейк: Букін спростував звинувачення про свою причетність до розкрадань в “Укроборонпромі”.

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії розслідувати розкрадання в “Укроборонпромі”.

Тим часом Президент Петро Порошенко, коментуючи скандал навколо “Укроборонпрому”, наголосив, що ані прізвища, ані посади нікого не врятують і винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти провини будуть доведені.

Нагадаємо, програма “Наші гроші” випустила розслідування, у якому йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Президент України підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов’язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Також слідкуйте за“Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.