Новини

Уряд готовий. Вони самі мають повідомляти приємні речі – Порошенко про тарифи у травні

Уряд готовий. Вони самі мають повідомляти приємні речі – Порошенко про тарифи у травні

Президент Петро Порошенко заявив, що зниження тарифів не в компетенції глави держави.

Про це він заявив під час участі у публічній дискусії з представниками громадянського суспільства.

“Я разом із українським народом вимагаю зниження тарифів – тим більше, що від президента це аж ніяк не залежить. Ну, якщо народ хоче – треба це робити. А тепер серйозна відповідь. Зараз для цього ринок – не президент, не прем’єр, не НАК “Нафтогаз”, а ринок – створив необхідні умови, бо і спотові контракти, і контракти на хабах у Європі дозволяють нам точно не підвищувати в травні тарифи”, – сказав Порошенко, сміючись.

Порошенко нагадав: “Нас лякали:тим, що в травні тариф буде 10, 11, 12 – побачите! От побачите, не буде. А вони брехали”.

“На сьогодні уряд готовий, але я не хочу забирати ні хліб, ні роботу уряду. Вони самі мають повідомляти і приємні речі. Хоча мені напередодні виборів сказати б: це я зробив… Це не так”, – заявив чинний президент.

“Я почув, що є пропозиція перерахувати тарифи. Уряд – власник НАК “Нафтогаз”, уряд затверджує фінансовий план. Працює там рада незалежних директорів, із якими уряд знаходить компроміс. І я був дуже щасливий, що якщо ціни дешевші на зовнішніх ринках, українці мають платити менше. Це не входить у протиріччя з моєю стратегією не бути популістом, бо є абсолютно чітке обґрунтування”, – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТРЬОХ ОБЛАСТЯХ ЧЕРЕЗ НЕЗАКОННО ПІДВИЩЕНІ ТАРИФИ НА ГАЗ ПЕРЕРАХУЮТЬ ПЛАТІЖКИ УСІМ СПОЖИВАЧАМ

Нагадаємо, раніше перевірки “Вінницягазу”, “Волиньгазу” і “Київоблгазу” підтвердили незаконність додаткових нарахувань обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнтів.

У результаті проведених перевірок НКРЕКП наклала штраф у 850 тисяч гривеньза невиконання рішення регулятора про заборону донарахувань у платіжках за газ на трьох операторів газорозподільних мереж.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.