Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Дебати на «Олімпійському»: у Порошенка пропонують розсадити глядачів у різних секторах

Команда кандидата у президенти і глави держави Петра Порошенка під час дебатів на «Олімпійському» пропонує розмістити прихильників двох кандидатів у різних секторах стадіону для безпеки. Про це на брифінгу у Києві заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.

Він висловив переконання, що сцени, яка вже споруджується на стадіоні, не повинно бути, «адже це елемент шоу».

«На наше переконання, сцени взагалі не має бути. Сцена — це позиція нашого опонента. Але сцена асоціюється з концертом, а з нашої точки зору, дебати — це не концерт і не шоу Йдеться про серйозні речі, про загрози, які нависли над країною», — сказав він.

Водночас у разі проведення повноцінних дебатів на стадіоні, команда Порошенка пропонує розмістити прибічників двох кандидатів по різних секторах в цілях безпеки.

«Розсадка має бути, очевидно, в різних секторах стадіону. Ми розуміємо, якщо є напружена атмосфера під час футбольних матчів, нескладно спрогнозувати, що така велика кількість людей, а очевидно, що на дебати прийдуть активні прибічники обох кандидатів… Питання безпеки є ключовим», — зазначив речник штабу Порошенка.

Він зауважив, що також є важливим те, щоб у фанзоні не було змішаного натовпу: це створює додаткові ризики.

Раніше у штабі Петра Порошенка заявили, що проситимуть ЦВК внести зміни у положення про порядок проведення дебатів, щоб президент встиг взяти участь у дебатах на НСК «Олімпійський» та на Суспільному телебаченні.

Петро Порошенко 17 квітня підтвердив, що прийде на дебати 19 квітня о 19:00 на стадіон «Олімпійський».

Володимир Зеленський оголосив про старт розповсюдження квитків на дебати.

За результатами першого етапу президентських виборів, у другому турі змагатимуться шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко. Перший лідирував з різницею у 14.29%. Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня.