Новини

У Чернівцях справжня весна. Синоптики розповіли, якою має бути погода у квітні

Потепління очікують з 23 квітня.

16 квітня у Чернівцях був найпрохолодніший день за останній період навесні. Середньодобова температура повітря становила 3 градуси тепла. Однак це відповідає кліматичній нормі у такий період року. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла начальниця Чернівецького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Негадайлова.

«Ми уже відвикли від такої весни, бо за останні 20 років поступово зменшується цей перехід із зими на літо. Останніми роками цей перехід тривав усього декілька днів, до тижня. Цього року відбувається більш звичний перехід на весну відповідно до кліматичних норм», – каже Тетяна Негадайлова.

Також синоптик розповіла, що березень 2019 року був найтеплішим за останні роки. Середньомісячна температура перевищила норму на 5 градусів. Хоча раніше бувало й таке, що до кінця березня лише сходив сніг.

«Квітень став мінливим. Така зміна температури характерна для цього перехідного періоду. За останній період учорашній день, 16 квітня, був найпрохолоднішим», – зазначила Тетяна Негадайлова.

Уже сьогодні, 17 квітня, температура повітря у Чернівцях становить у межах 5-6 градусів тепла. Відзавтра цілодобова температура повітря буде до 8 градусів тепла.

Також від 18 квітня дощі носитимуть більш короткотерміновий характер, а в п’ятницю-суботу очікується припинення опадів.

Різкого тепла наразі синоптики не прогнозують. Температура повітря вдень прогріється до 16-18 градусів тепла. З 23-24 квітня фон денних температур становитиме у межах 15-20 градусів тепла, коли вітри зміняться на південно-західні.

 

Коментарі