Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з виставки Володимира Воротньова у PinchukArtCentre

Кожен керівник Львова знає про заборону білити та фарбувати дерева. Щочетверга у місті відбуваються відповідні наради з очільниками комунальних служб, де це обговорюється, повідомила виданню Tvoemisto директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Львова Ірина Маруняк.

«Білити можна лише фруктові дерева. Напевно, тополі, липи, осики раніше, за радянських часів, білили для краси, але від цього немає ніякої користі. Щодо бордюрів, то їхня побілка не передбачена чинними правилами благоустрою. Крім цього, це шкодить довкіллю, оскільки вода, дощ змивають це вапно у землю», — додає директорка.

Працівниця адміністрації міста також попросила львів’ян звертатися до свогодепартаменту, якщо вони побачать у місті порушення. Міськрада вповноважена реагувати на такі випадки, нагадує чиновниця.

Раніше «Хмарочос» писав, що краще якісно покласти новий бордюрний камінь, занизивши його хоча б на пішохідному переході, замість білити його. Дорослі міські дерева, бордюри, клумби, ліхтарі, паркани й всі інші об’єкти, які можна побачити у місті, білити не треба.

Нагадаємо, що заборона білити вапном дерева і малі архітектурні форми діє в Україні ще з 2006 року. Так, в ухвалених Міністерством будівництва, архітектури та житлового-комунального господарства «Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України» є пункт 9.1.17, в якому «забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми». Тому всі комунальні служби міст України, які продовжують побілення, фактично порушують прямий наказ Міністерства.

Детальніше про традицію білити міські об’єкти читайте у нашій статті

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button