Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатське сирне царство: справа, що змінила життя (відео)

Закарпатське сирне царство: справа, що змінила життя (відео)

Це сирне царство Олексія Синельнікова – його чоловік створив не так давно, але про нього вже добре знають закарпатці і чимало туристів з-за меж краю. Олексій в минулому правоохоронець, цій справі віддав все своє життя. Після виходу на пенсію, почав шукати нове улюблене заняття. Каже: якби хтось ще 5 років тому назвав його сироваром – голосно посміявся б.

Та й фанатом сиру Олексій ніколи раніше не був. Але прагнув зробити якісний продукт для себе і для родини. Спершу вирішив робити домашню ковбасу – із цим не склалося: апарат для її приготування досі стоїть запакований вдома в ящику, а от маленька домашня сироварня дала поштовх великій справі.

Тепер чоловік має свою професійну сироварню із сучасним обладнанням. Тут виготовляють чотири види продукції із понад 15-ма смаками. І має справжню сирну «темницю» — місце де сир дозріває. Тут відповідна температура, освітлення, визначена вологість повітря і чіткий порядок – все з маркерами, записами і табличками. Загалом продукт дозріває не менше місяця. Проте тут є й такі, що чекають свого часу вже три роки. Це особлива гордість сировара. Олексій впізнає кожну головку сиру, знає скільки витратив на неї молока та які інгредієнти додавав. А експерементує він із найнесподіванішими смаками.

Загалом Олексій мріє виготовляти сири виключно із продуктів, що ростуть на Закарпатті, зокрема на Перечинщині, – в краї, де працює сировар. Каже: тут десяток рослин і інших продуктів, які можна додавати в сир і робити його при цьому особливим.

Докладніше дивіться в сюжеті Ужінформ.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: