ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Столиця Закарпаття багата лікувальними деревами!

    29 березня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    В Ужгороді розквітнув барбарис, плоди якого рятують від цинги та жовтяниці

    Цими днями в Ужгороді цвіте барбарис. Крім того, що вони цвітуть яскравим жовтим цвітом, ще й наділені цілющими властивостями. Ці рослини називають ще карамельними деревами.

    В глибоку давнину в Індії барбарис був відомий як лікарський засіб, що очищає кров. Він рятував людей при таких захворюваннях, як цинга і жовтяниця.

    Плоди цього барбарису гіркі, тому в приготуванні їжі їх не використовують, але птахи ласують його ягодами з великим задоволенням.

    Більшість садівників вирощують барбарис не тільки для прикраси місцевості, а з метою використовувати красиві квіти і плоди чагарнику в кулінарії і лікуванні. З ягід виходять ароматні компоти, киселі і варення, вони містять винну, яблучну і лимонну кислоту. Листки багаті вітамінами E і C, каротин і мінеральними солями.

    Барбарис має знеболюючу, протизапальну, жарознижувальну та бактерицидною властивістю. Також ягоди барбарису, як припараву використовують в кулінарії, додають до плову. З них також готують мармелад, квас, кисіль, сік, кислий смак якого відмінно втамовує спрагу.

    Барбарис (лат. Bеrberis) – великий представник роду чагарників і дерев сімейства Барбарисові. Зимостійка і світлолюбна рослина поширена в гірських областях Північного півкулі. Рідше можна зустріти на території Середньої Азії, Південної Європи. Відомо понад 170 видів і понад 500 сортів, частина з яких застосовується у садівництві.

    До речі, вчені вияснили, що лікувальний вплив дерев позначається не тільки на фізичному стані людського організму, а й на емоційному. Доведено, що прогулянка хвойним лісом і дотик до хвойного дерева здатні значно підняти настрій і прибрати негативні емоції. 

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору