«Батько часто облизує донечку»: у Подільському зоопарку антилопа народила дитинча

«Батько часто облизує донечку»: у Подільському зоопарку антилопа народила дитинча

У Подільському зоопарку Вінниці антилопа Канна народила дитинча. Дівчинка важила близько 50 кілограмів. Працівники розповіли про батьківську любов тварин.

11 квітня антилопа народила дівчинку. Вагітність тривала дев’ять місяців. Дитинча народилось зі смужками на грудній клітці. У маляти гарно виражені основи рогів. Про це повідомляють на сторінці «Подільський зоопарк».

— Це винторога антилопа Канна, одна з самих великих антилоп, які є взагалі, — розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. —Придбали ми її чотири роки тому. Самцеві тоді було два роки, а самці — рік. Вони досягли статевого дозрівання.

За його словами, за п’ять днів до пологів самця від самки відігнали.

Відео дня

— Наразі мама із дитинчам перебувають в окремому вольєрі, який обігріваємо за допомогою парового опалення, — розповідає директор зоопарку.

Годувати новонароджене з пляшечки не доводиться. Тварина споживає материнське молоко самостійно. Самка поводить себе спокійно. Агресію виявляє лише для захисту та охорони свого дитинчати. 

Євген Ткачик також зазначає, попереду може бути проблемою зігнати самку з дитинчам в один вольєр з самцем.

—  Але ми сподіваємося, що все буде добре, — каже директор зоопарку.

До речі, вольєри, в якому перебувають самець та самка з новонародженим, розташовані поряд, і батько часто підходить до своєї донечки і облизує її.

Нагадаємо, у Подільському зоопарку відкрили велике ведмеже містечко.

Читайте також:

Мавпи, слон, кайман. Добірка екзотичних тварин-утікачів, яких ловили у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up