Замість занедбаної території у Львові планують створити міні-копію площі Ринок

11a6c46c4333ea87a83b4bae9ac3f22b_XL

17 квітня у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича відбулося громадське слухання проекту детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Волинської, вул. Промислової у м. Львові.

Цей проект розроблений згідно з рішенням виконавчого комітету ЛМР від 03.08.2018 № 847 (внесення змін рішення № 1348 від 07.12.2018), йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Замовником детального плану території є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект».

Автори проекту Ігор Крупа та Микола Лопушанський представили його учасникам громадського слухання. За їхньою інформацією, загальна площа проектованої території становить 9 га. У майбутньому тут пропонують влаштувати громадський центр та квартали житлової забудови з вбудованими об’єктами обслуговування. Житлова забудова розміститься на площі 4 га Тут пропонують звести житлові будинки висотою від 4 до 7 поверхів.

Ця територія буде виключно пішохідною. Також тут проведуть озеленення, влаштують громадський простір із зонами відпочинку, дитячими майданчиками.

Для забезпечення місцями постійного та тимчасового зберігання автомобілів мешканців кварталів та тимчасово перебуваючих влаштують підземні гаражі на 972 машиномісця, з влаштуванням заїздів-виїздів на існуючі та проектовані проїзди.

Окрім того, цей проект передбачає облаштування велодоріжки – від вул. Б. Хмельницького до пл. Ринок. Для транспортного сполучення пропонують використовувати також, як варіант, канатну дорогу, одна із зупинок буде на проектованій території і від неї можна буде дістатися до Високого Замку.

На момент проектування на цій території підприємства ПАТ «Алмазінструмент» розташовані капітальна одно- і триповерхова нежитлова забудова 1950-років¸ яку здають в оренду під різноманітні функції. Виключення становлять пам’ятки архітектури та цінної забудови.

Саме архітектурна та історична цінність території привабила забудовника. Про це розповів представник будівельної компанії «РІЕЛ» Ігор Гуменчук. Адже, за словами представника забудовника, на цій території колись була фабрика Бачевського. За радянських часів вона була зруйнована. Тому основна концепція – відреконструювати нині занедбану територію, створити громадський простір на зразок міні-копії площі Ринок, аби люди могли тут перебувати і відпочивати. Загалом ситуацію змінити обіцяють за 4 – 5 років.

Після доповідей авторів проекту мешканці висловили свої зауваження та пропозиції до проекту. Одна із полягала у необхідності влаштування додаткових паркомісць автомобілів на цій території. Друга – в обстеженні впливу будівництва на житлову забудову. До цієї пропозиції представник забудовника пообіцяв врахувати звернення кожного із мешканців стосовно обстежень стану будинків, у яких вони проживають, записавши їхні контактні телефони.

Завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Дзвенислава Челепіс повідомила, що письмові зауваження та пропозиції до проекту детального плану території можна подавати до 4 травня 2019 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР через Центри надання адміністративних послуг або як електронне звернення. Відповідальною посадовою особою Львівської міської ради за організацію розгляду пропозицій є Галина Гірняк, начальник відділу містобудівної документації управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР. Телефон для довідок: (032) 2 975 786.

Із проектом містобудівної документації можна ознайомитись на сайті Львівської міської ради та за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, кабінет 449б.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: