Вхiд на сайт
Авторизацiя

Антон Громовий: Законом про мову вкотре намагаються роз’єднати суспільство

Антон Громовий: Законом про мову вкотре намагаються роз’єднати суспільство

Це крок, яким певні політичні сили намагаються просто підняти свої рейтинги. І нічого більше. На цьому наголошує лідер партії «Наш край» на Закарпатті Антон Громовий.

«Єдина державна мова в Україні – українська. Цього ніхто не намагається заперечити. Як державна вона має всі шляхи для розвитку. Зокрема і підтримку. Не так давно вже були впровадженні квоти на телебаченні та радіо, які істотно покращили її позиції. Та це не значить, що ми повинні дискримінувати інші мови. На Закарпатті поруч живе понад 100 національностей. Всі мирно співіснують. Це наші громадяни і ми повинні поважати і захищати їхні права, незалежно від їхньої мови – угорської, румунської чи словацької.

Наразі в Україні є більш нагальні проблеми – економічні, соціальні, військові. Але певні політичні сили, вочевидь, знову хочуть відвернути наші погляди від них, політизуючи мовне питання. Тому, вважаю, що цей законопроект, принаймні у нинішній редакції, не є таким що об’єднує країну. А скоріше навпаки»,
- резюмував Антон Громовий.

У першому читанні законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у Верховній Раді прийняли ще восени. Наразі його готують до другого читання.

Прес-служба Закарпатської обласної партійної організації
ПП «Наш край»


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: