Економіка

МВФ відмовиться мати справи з Україною в разі скасування націоналізації Приватбанку – Кушнірук

МВФ відмовиться мати справи з Україною в разі скасування націоналізації Приватбанку – Кушнірук

Скасування рішення про націоналізацію Приватбанку стане ляпасом для Міжнародного валютного фонду.

Про це в ефірі “Прямого” заявив економічний експерт Борис Кушнірук.

“Це демонстрація, що ми вже переможемо, мається на увазі Коломойський, і буде робити в Україні те, що йому заманеться. Щодо самого рішення: воно не вступило в законну силу, ще є апеляційна і касаційна інстанції, тобто касаційна інстанція – це Верховний суд. Важливо зрозуміти, що в нас були вже прецеденти, коли перша інстанція виносила рішення на користь позивачів, які позивались проти Національного банку про те, що той чи інший банк був визнаний неплатоспроможним і виводився з ринку. А потім вже в апеляційних інстанціях виносилось рішення на користь НБУ”, – наголосив Кушнірук.

Експерт додав, що Коломойському дуже кортить отримати контроль за НБУ та Міністерством фінансів, бо саме ці інстуції будуть головними відповідачами з боку держави у справі Приватбанка. А саме у разі перемогу Зеленського Коломойський і отримає цей контроль.

“І якщо вони йому підіграють, то в цьому випадку рішення справді може бути на користь Коломойського і тоді за це все доведеться заплатити українським громадянам. При чому зрозуміло, що Коломойського не так цікавить повернення фізично банку, йому буде цікаво, щоб держава йому ще заплатила 2 млрд доларів, які він називає”, – наголосив він.

Кушнірук додав, що на націоналізації Приватбанку дуже наполягав Міжнародний валютний фонд і для них відміна цього рішення буде ляпасом, після якого МВФ надовго відмовиться мати справи з Україною.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва заявив, що націоналізація Приватбанку була незаконною.

В свою чергу НБУ готує апеляцію на рішення суду про незаконність націоналізації ПриватБанку та планує запропонувати Раді з фінансової стабільності звернутись до Ради національної безпеки та оборони України, Кабінету міністрів з приводу подібних судових практик, що наносять шкоди міжнародному іміджу країни. 

Нагадаємо, політичний експерт Валерій Гончарук заявив, що олігарх Ігор Коломойський хоче повернути собі не тільки націоналізований “Приватбанк”, а також капітал в 2 мільярди доларів.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.