Нардеп зі Львова пропонує прийняти мовний закон до оголошення результатів виборів

derusyfikatsia-987x380
Фото: Портал мовної політики

Про це йшлося у вчорашньому ефірі політичного ток-шоу на телеканалі "Перший Західний", де народні депутати від Львівщини обговорювали парламентські перспективи після президентських виборів.

Зокрема, однією із важливих тем для обговорення стало прийняття Верховною Радою мовного закону, адже чимало експертів висловлює побоювання, що в разі перемоги на виборах Володимира Зеленського мовне питання може змінити свій вектор.

Нардеп Ігор Васюник під час ефіру висловив припущення, що Верховна Рада може проголосувати за закон ще до оголошення результатів голосування на президентських виборах. Наразі мова йде про те, що з численних правок, внесених до тексту мовного закону, більшість уже розглянуті нардепами.

«Стосовно законопроектів, які Рада цього скликання повинна ухвалити, то по-перше, це однозначно законопроект №5670-д про державну українську мову. Залишилось 249 правок, - заявив в ефірі Ігор Васюник. - Вважаю, що у вівторок треба продовжити робочий день парламенту до ночі і прийняти цей законопроект. Ми не можемо не прийняти цей закон». Нардеп додав, що серед його колег є плани щодо остаточного голосування за законопроект у четвер.

«Знаю, що депутати збираються його приймати у «Чистий четвер». Але, на моє глибоке переконання, треба продовжити роботу Ради у вівторок, прийняти цей закон і крапка», – наголосив Васюник.

Читайте також: Все, що потрібно знати про дебати: факти і правила

Водночас, його колега по парламенту Ірина Подоляк зауважила, що навіть при припущенні, що закон буде проголосовано, є сумніви, що при зміні президента новий очільник країни його підпише: «Вважаю величезною помилкою голови Ради і коаліції те, що законопроект все-таки так пізно був внесений у друге читання. Це вчергове зробило закон про державну мову політичним інструментом», – наголосила вона. Вона додала, що законопроект вже отримує суттєвий спротив депутатів від проросійського "Опозиційного блоку", адже із 1800 правок, внесених до тексту, більшість - саме їхня ініціатива. Саме розгляд такої кількості правок і унеможливив голосування за законопроект під час минулого пленарного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: