Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

В Ісландії у пацієнта виявили відразу 2 штами коронавірусу

В Ісландії виявили пацієнта відразу з двома штамами коронавірусу SARS—CoV—2.

Про це заявив глава біофармацевтичної компанії deCODEgenetics Карі Стефанссон, повідомляє Reykjavík Grapevine.

Зазначається, що це може бути перший зареєстрований випадок подвійної інфекції такого роду.

Вчені вважають, що мутований другий штам може бути небезпечнішим, оскільки саме його виявляють в інфікованих людей. Якщо це так, коронавірус може мутувати і стати більш заразним з плином часу.

Однак Стефанссон не зміг підтвердити цю теорію і припустив, що це може бути збігом.

Він також зазначив, що, згідно з міжнародними базами даних, мутація, знайдена в зразку, взятому у цього пацієнта з подвійною інфекцією, не виявлена ​​за межами Ісландії.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте! Підтримайте нас на Спільнокошті! Підтримайте незалежну журналістику!

За останніми даними у світі офіційно зареєстрували  422 989 випадків  інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, 18 915 смертей та 108 578 випадків, коли пацієнти успішно одужали.

В Україні станом на ранок 25 березня зафіксували 113 випадків коронавірусної хвороби Covid-19: у Чернівецькій області виявлено 38 випадків, у Києві — 31 випадок, у Київській області — 22, Івано-Франківській — 5, Тернопільській — 4, у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській — по 2, Житомирській — 2, у Волинській, Донецькій, Луганській, Одеській та Черкаській областях — по 1 випадку.

Три з них летальні — померли  71-річна жінка  у Житомирській області,  56-річна жінка  — в Івано-Франківській та  33-річна  — у Чернівецькій. Одна  людина одужала.