Вчені Сінгапуру розробили п’ятихвилинний тест на коронавірус

Вчені Сінгапуру розробили п’ятихвилинний тест на коронавірус

Тепер розробники чекають дозволу на його масове виготовлення та застосування

Вчені Сінгапуру розробили п’ятихвилинний тест на коронавірус
фото www.flickr.com/photos/danielfoster/49654660451/

Професор Джекі Ін, який очолює лабораторію NanoBio  в агентстві з науки, технологій та досліджень та його командна розробили експрес-тест, який дозволяє виявити чи є у людини COVID-19 всього за п’ять хвилин. Про це повідомляє The Straits Times.

Клінічні дослідження уже завершено, наразі розробники чекають на дозвіл на масове їх виготовлення та використання.

Тест шукає генетичний матеріал вірусу у виділеннях пацієнта, зібраних з маска. Потім цей зразок поміщають в портативний пристрій, який дасть результат за 5-10 хвилин, використовуючи надзвичайно швидкий метод ампліфікації, який отримав назву Cepat.

«Ми провели попередні перевірки в жіночій та дитячій лікарні, використовуючи зразки реальних пацієнтів, і виявили, що тест надзвичайно чутливий і точний», – сказав професор Ін.

По мірі росту пандемії все більше уваги приділяється тестуванню як способу стримування розповсюдження, оскільки саме відсутність відповідних методів виявлення вірусу потенційно приховувало величезну кількість випадків зараження.

Нагадаємо: в Україні зареєстровано три вітчизняні виробники тест-систем ПЛЦ-діагностики коронавірусної інфекції.  Продукція двох із них уже випробовується вірусологічною лабораторією інституту Національної академії наук України.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло