Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Ажіотажний попит на продукти спав — Мінекономіки

Ажіотажний попит на продукти харчування, який зафіксували в Україні після запровадження карантину і який вже призвів до зростання цін у супермаркетах, знизився.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

«Ажіотажний попит на продукти, який спостерігався два останні тижні, зупинився, обсяги реалізації поступово знижуються, торговельні мережі поповнюють свої запаси», — заявив Висоцький.

Протягом останнього тижня найбільше впав попит на вершкове масло — вдвічі, проти попиту у розпал карантину. Також суттєво знизився попит на сало (на 30%) та цукор (на 27%).

«Щодо топ-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останні дні, то ажіотаж та реалізація по них, також знижується: гречка (-17%), борошно (-10%), цибуля (-22%)», — додав заступник міністра.

Зазначимо, що київське управління АМКУ  відкрило провадження  за фактом різкого зростання цін на продукти після оголошення карантину.

Раніше  Антимонопольний комітет виявив, що ціни на деякі продукти в Україні на час карантину зросли на 50-60%. АМКУ зобов'язав мережі продуктових магазинів надсилати оперативні дані про ціни на соціальні продукти, зокрема крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м’яса, овочі тощо.

Також уряд  доручив промоніторити ціни на соціальні товари, аби не допустити спекуляцій на час карантину.

А в Міністерстві економіки заявили, що  посилено перевірятимуть ціни на продукти в магазинах.