Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Німеччина дозволить 80 тисячам сезонних працівників приїхати до країни попри коронавірус

Німеччина дозволить у квітні та травні приїхати в країну 80 тисячам сезонних працівників зі Східної Європи попри пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє Spiegel.

Таке рішення ухвалили міністр сільського господарства Юлія Клокнер та міністр внутрішніх справ Хорст Зігофер, щоб уникнути дефіциту певних видів фруктів та овочів і підвищення цін на них.

40 тисяч сезонних робітників мають приїхати у квітні та ще 40 тисяч — у травні.

Сезонних робітників мають перевірити на коронавірус. Протягом 14 днів після приїзду вони мають працювати окремо від інших співробітників і не виходити за межі підприємства.

Також уряд планує залучити для сезонних робіт у квітні та травні 10 тисяч німців: безробітних, студентів, біженців та інших людей, які не мають постійного місця роботи.

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте!  Підтримайте нас на Спільнокошті ! Підтримайте незалежну журналістику!

За останніми даними, у світу кількість інфікованих коронавірусом SARS-CoV-19 зросла до 965 246 людей. У Німеччині відомо про 81 728 інфікованих