fbpx

З заробітків Олег повернувся з пустими руками. Його звільнили з роботи. Зараз він приїхав в село, а розплачуються за сина тепер його батьки. Олег вірить, що це сестра в усьому винна, навіть родичам все розповів. Але вони самі дізналися правду

Зі своїм двоюріднім братом Олегом ми виросли разом. З самого дитинства ми були не розлий вода. Але чим дорослішими ми ставали, тим рідше бачилися. Зрештою і зовсім перестали спілкуватися. Я поїхала вчитися до столиці, після чого влаштувалася на гарну роботу. Заробляла я гарно і тому могла дозволити собі проводити відпустки закордоном.

Якось приїхала я в село побачитися з ріднею. Вони розповіли, що не так давно Олег був у них в гостях. Про мене він сказав, що я тільки те і вмію, що по закордонах їздити.  У цій фразі я відчула нотку заздрості, адже сам Олег жодного разу закордоном не був.

З часом я зібрала трохи грошей і взяла в кредит невеличку квартиру-студію. Зробила ремонт і ніяк не могла натішитися своєму житлу. Я так втомилася ходити по знімних квартирах, що тепер була по-справжньому щаслива. Квартира дійсно маленька, але своя. Якось мені зателефонував Олег і напросився в гості. Я, звичайно ж, не стала відмовляти. Він теж приїхав до Києва шукати роботу.

Як тільки Олег з’явився на порозі, відразу почав критикувати моє житло. Мовляв, квартирка ну дуже маленька, ніде навіть повернутися. Я не звертала на нього уваги, розуміла, що він просто заздрить. Олег так уважно розглядав стіни і стелю, але при цьому робив вигляд, що нічого його не дивує. Він знову продовжив критику, що коли з’явиться в мене сім’я то як тут можна буде жити. Я тільки посміхнулася і відпарирувала, що у нього взагалі ніякого житла нема.

Потім він поцікавився моєю роботою і ненароком натякнув на те, щоб я влаштувала його до себе. Однак, все було не так просто. Від співробітників вимагали спеціальної освіти, якої у Олега не було. Весь вечір я дивилася на годинник і чекала, коли він, нарешті, піде. Але, просидівши до вечора, мій нахабний братик, сказав, що йти йому нікуди і він залишиться на ніч.

Потім Олег віддячив мені тим, що розповів родичам і про крихітну квартирку за яку мені ще довго сплачувати кредит, і про те, що на роботі я не маю ніякої ваги, адже навіть не можу прилаштувати братика.

Через пів року я купила недорогий автомобіль. На більш дорогу модель не було грошей. І знову тут як тут з’явився Олег. Мені здалося, що він подзвонив з однією метою – довести, що машина у мене дуже погана. Сам хлопець їздив на батьковій. Тільки ось і ту продав. Так ще й гроші прогуляв невідомо де.

Від нашої дитячої дружби не залишилося і сліду. Я відчувала тільки негатив і заздрість. Після спілкування з ним залишалися якісь неприємні відчуття. Коли Олег в черговий раз дзвонив мені, я вже заздалегідь знала, що нічого хорошого він мені не скаже. Тому іноді навіть не брала слухавку, щоб не псувати собі настрій.

Я вийшла заміж і переїхала в квартиру чоловіка. Свою стала здавати в оренду. Олег і тут не змовчав. Він заявляв, що одружилась я тільки через гроші і квартиру чоловіка, а не по коханню.

Замість того, щоб заробляти і досягти чогось у житті Олег вліз в борги. Його звільнили з роботи. Зараз він повернувся в село, а розплачуються за сина тепер його батьки. Ось до чого призводять заздрість і відсутність бажання самому щось в житті досягти.

Передрук без гіперпосилання на Ukrainians.Today суворо заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел

You cannot copy content of this page