$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +12° Варшава +5° Вашингтон

Фото: мер Дніпра здійснив свої погрози храму РПЦ

Олег Бесараб 15 Квітня 2020 19:41
Фото: мер Дніпра здійснив свої погрози храму РПЦ

Комунальники Дніпра перекрили траншеєю вхід до храму РПЦ, де на Вербну неділю порушили карантин. У мерії пояснили, що під землею замироточила труба.



У Дніпрі служби водоканалу вирили траншею перед воротами храму св. Пантелеймона РПЦ, священника якого мер міста Філатов назвав кретином за те, що той на Вербну неділю причащав сотні людей з одної ложки. Мер попередив, що за подібні порушення карантину такі церкви будуть «сидіти без води і світла, з закладеними дверима і перекопаними дорогами». Священнику з ложкою він порадив готуватися.

Вже на наступний день після допису Філатова до храму під'їхав екскаватор – як пoвiдoмив у фейсбуці зacтупник мepa Днiпpa Миxaйлo Лиceнкo, «Минулoї нoчi, нa мeнe зiйшoв дуx. Тaк, тexнiчний дуx вoдoкaнaлу. Дуx пoвiдoмив мeнi, щo швидшe зa вce, уздoвж цьoгo xpaму, нa глибинi пiвтopa мeтpa, зaмиpoтoчилa xoлoднoкaтaнaя тpубa дiaмeтpoм 150 мм. Тiльки з нaмipiв блaгиx i cпoнукaнь пpaвeдниx, я пpийняв piшeння poзкoпaти цю тpубу, щoб вiдoкpeмити зepнa вiд полови».

Крім того, до акції підключилася ДСНС, спеціалістам якої тей самий дух повідомив про міну часів Другої світової у розкопі. Її справді знайшли, і хоч віряни стверджують, що то був муляж, у мерії очікують, що вибухотехніки й далі досліджуватимуть територію навколо церкви, «можливо навіть до другого пришестя Христа».

Нагадаємо, на Вербну неділю в порушення карантину під храмами РПЦ в Україні зібрались натовпи прихожан. Глава РПЦ в Україні митрополит Онуфрій заявив, що на Великдень також відбудуться богослужіння, під час яких прихожани будуть стояти під церквами.

Офіс російського патріарха Кирила розіслав циркуляр по всіх російських митрополіях та єпархіях із приписом утриматися від масових заходів в релігійні свята, у тому числі Великодня. Парафії в Україні таких циркулярів не отримали.

Київська міськдержадміністрація прийняла рішення про закриття на карантин Києво-Печерської лаври. Як повідомив міський голова столиці Віталій Кличко, рішення було прийнято в зв’язку з більш ніж 90 випадками захворювання COVID-19, виявленими там.

Напередодні в Лаврі було зафіксовано першу смерть від коронавірусу. А Свято-Троїцький Іонинський монастир Києва був закритий на карантин після того, як його намісник архієпископ Іона заразився коронавірусом.