Новини

Влада затягує час з прийняттям “антиколомойського” закону – Уколов

Влада затягує час з прийняттям “антиколомойського” закону – Уколов

Фото: Прямий

Влада затягує час з прийняттям “антиколомойського” закону. Про це в ефірі “Прямого” заявив політтехнолог Віктор Уколов.

“В мене особисто складається враження, що влада затягує час. З яких причин? Можливо, Зеленський не визначився, чи йому все-таки послухатись тих, хто говорить, що треба діяти в інтересах країни, щоб не було дефолту, чи все-таки зробити щось для свого улюбленого олігарха Ігоря Коломойського. Подивіться, сьогодні було рішення суду про те, що Суркісам, а це є міноритарні співвласники “ПриватБанку”, повертається кілька мільярдів гривень. Питання в тому, що це лише початок. Тому що, в принципі, скоро може бути наступне рішення, яке визначить, що Ігорю Коломойському мають повернути. Він хотів, здається, 2,5 мільярди доларів невідомо за що”, – заявив Уколов.

“І виходить ситуація, що якщо закон після цього приймуть, як вони хочуть, дуже швидко, то він не матиме зворотної сили. І ці рішення судів, які будуть прийняті до прийняття закону, вони вже вступлять в силу, і він доб’ється того, чого він хоче добитися. Так, може, в цьому і розрахунок? Може, тягнуть у Зеленського спеціально для того, щоб допомогти Ігорю Коломойському повернути собі гроші. І тоді будуть і вовки, себто олігарх, ситі, і для МВФ нібито формально виконають умови, прийнявши цей закон”, – додав він.

Міністр фінансів України Сергій Марченко відкинув отримання Україною коштів від МВФ без прийняття Верховною Радою у другому читанні так званого закону про банки, який стосується недопущення повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Раніше стали відомі імена депутатів, які подали близько 16 335 правок до другого читання законопроєкту №2571-д.

Депутатка “Європейської Солідарності” Софія Федина наголосила, що депутати, які внесли правки до “антиколомойського” закону, продали Українську державу.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня схвалила так званий антиколомойський закон.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.