Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Лоукости Wizzair та Ryanair вже продають квитки з України на середину травня, хоча зрозуміло, що кордони так швидко навряд чи відкриють. Адже карантин в Україні продовжили до 11 травня.

За прогнозами урядовців, польоти не відновлять раніше літа-осені та не радять планувати закордонних подорожей на літо. Деякі країни вже офіційно оголосили про скасування літнього туристичного сезону.

Майкл О’Лірі, керівник найбільшого лоукоста Європи Ryanair, сподівається, що за умови, якщо в липні знімуть обмеження на подорожі, 80% рейсів компанії відновлять вже до жовтня.

ОʼЛірі переконаний, що авіаринок швидко відновиться, і головною метою Ryanair буде повернення пасажирів. Відповідно ціни за квиток можуть бути зниженими до € 0,99 за квиток.

«Наша критична мета в найближчі строки не заробити грошей, а повернути наших пілотів та екіпаж у повітря», – наголосив керівник Ryanair.

Однак в компанії критично ставляться до пропозиції ірландського уряду залишати порожніми середні місця в ряду. О’Лірі вважає, що ця вимога не забезпечить соціального дистанціювання і є фінансово неприйнятною. Він каже, що компанія не літатиме, якщо таке уряд все ж підтримає це правило, тож владі доведеться оплачувати компанії це місце.

«Ми не можемо заробити гроші, маючи 66% завантаженості літака», – заявив О’Лірі.

Натомість авіакомпанії Emirates, EasyJet і Delta в США вже підтвердили, що планують залишати середні місця порожніми.

Також італійські дизайнери з компанії Aviointeriors представили два нових типи сидінь, що будуть відповідати новим вимогам дотримання соціальної дистанції між пасажирами, пише CNN Travel.

Фото з пресрелізу Aviointeriors

Перша модель отримала назву «Янус» на честь дволикого бога римського пантеону. Середнє крісло в ряду з трьох осіб розміщене в протилежному напрямку. Крім того, кожне сидіння оточене тристороннім щитом, виготовленим з прозорого матеріалу, щоб обмежити розповсюдження інфекції при чханні та кашлі.

Вагомим недоліком цієї конструкції сидінь є те, що вона вимагатиме капітального переобладнання існуючих літаків. На відміну від другого запропонованого винаходу, що може бути встановленим на більшості стандартних сидінь. Його конструкція складається з прозорого захисного бар’єру, що встановлюється на кожне пасажирське крісло, щоб створити ізольований простір навколо пасажира та зменшити ймовірність розповсюдження вірусів. Ця модель отримала назву «Глассаф».

Фото з пресрелізу Aviointeriors

Однак ці заходи все ж не сприятимуть дотриманню діючих правил щодо соціального дистанціювання, відповідно до яких варто тримати відстань одне від одного приблизно в шість футів або два метри. Але в Aviointeriors повідомляють, що авіакомпанії вже зацікавились обома конструкціями, тож компанія зараз займається розробкою прототипів обох моделей та виходить на етап проєктування. Якщо моделі пройдуть проєктування та будуть затверджені, то в кабінах справжніх літаків вони з’являться не раніше, ніж через вісім місяців.

Також чимало експертів авіаційної індустрії вважають, що на відновлення показників докризового періоду потрібно приблизно три роки.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button