Стрічка новин

На Одещині проводяться випробування ракетного комплексу Р-360 “Нептун”: фото

На Одещині проводяться випробування ракетного комплексу Р-360 “Нептун”: фото

В Одеській області тривають державні випробування комплексу крилатих ракет РК-360МЦ “Нептун” в умовах протидії засобам РЕБ (радіоелектронної боротьби).

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Повідомляється, що льотні випробування проводяться зі створенням реальних радіоперешкод для головки самонаведення ракети та залученням авіації – літаків СУ-27.

Пуски як і раніше здійснюються з Державного випробувального полігону Збройних Сил України “Алібей”.

РК-360 МЦ “Нептун” – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, який застосовують для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіоконтрасних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби і року, при активній вогневій та умовах дії РЕБ протидії противника.

Нагадаємо, що 2 квітня 2020 року на півдні Одеської області на полігоні “Алібей” відбулися чергові випробування комплексу крилатих ракет наземного базування “Нептун”

30-31 березня 2020 року Державне Київське конструкторське бюро “Луч” на полігоні в Одеській області успішно провело чергові випробування ракети “Вільха-М” з дальністю ураження 120 км.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.