Біля берегів окупованого Криму знайшли затонулий теплохід "Вірменія"

На дні Чорного моря виявили теплохід "Вірменія"

Про це повідомляє Depo.Крим з посиланням на ТАСС.

Міноборони Росії і Російське географічне товариство (РГТ) знайшли на дні Чорного моря теплохід "Вірменія", затоплений німецькою авіацією 7 листопада 1941 року, повідомили в прес-службі товариства. "Пошукову операцію проводило Міністерство оборони Росії. У дослідженні та ідентифікації судна брали участь фахівці Центру підводних досліджень Російського географічного товариства", – сказали в товаристві.

У РГО розповіли, що в 2017 році під час пошукової операції, що проводилася силами російського військового відомства, магнітометр засік на дні моря магнітну аномалію. "У березні 2020 року в ході чергової пошукової операції район ретельно досліджували гідролокатором. В результаті фахівці Міністерства оборони Росії виявили корпус затонулого судна, що співпадає своїми габаритами з характеристиками теплохода "Вірменія". Для проведення ідентифікації судна були залучені фахівці Центру підводних досліджень Російського географічного товариства" , - пояснили в РГТ.

Загибель судна вважається однією з наймасштабніших трагедій на море в історії: на борту за різними підрахунками знаходилося від 6 до 10 тис. біженців і поранених.

Нагадаємо, в окупованому Криму знайшли масове військове захоронення часів російсько-турецької війни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Крим

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme