$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+4° Київ +6° Варшава +12° Вашингтон

Евакуація українців:  з Туреччини в Одеську область повернулася майже сотня осіб

Ольга Коваль 28 Квітня 2020 07:18
Евакуація українців:  з Туреччини в Одеську область повернулася майже сотня осіб

У морський порт «Чорноморськ» Одеської області 28 квітня прибув пором, який доставив з Туреччини 90 українців.

Як повідомив голова Одеської ОДА Максим Куций, усіх прибулих оглянули медики. Наразі людей доставлено в передмістя Одеси, в санаторій імені Пирогова (Куяльник), де вони повинні пройти обсервацію.

Частина прибулих відмовлялася відправитися на обсервацію, через що сталася значна затримка в оформленні пасажирів. Інцидент стався через те, що спочатку люди були орієнтовані на те, що в Україні вони перебуватимуть на самоізоляції за місцем проживання.

Зараз конфлікт залагоджено і пасажири погодилися відправитись до зазначеного санаторію. Людям обіцяно, що після отримання результатів дослідження, громадян з негативним результатом на коронавірус відпустять на самоізоляцію.

Раніше до аеропорту «Бориспіль» літаком «Маямі-Київ» із США ввечері понеділка прибули 259 пасажирів, з яких майже половина – українські учні, які потрапили за океан за американською освітньою програмою FLEX.

Тим часом кількість заражених коронавірусом у Сполучених Штатах від початку виявлення першого випадку станом на 2:00 28 квітня перевищила один мільйон осіб.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що пандемія коронавірусу в світі ще не досягла свого піку.

Також у ВООЗ прогнозують, що пандемія COVID-19 триватиме до моменту розробки вакцини. Це пов’язано з тим, що коронавірусна хвороба, ймовірно, відрізняється від сезонних спалахів грипу.