На Київщині ще в одному гуртожитку зафіксували спалах COVID-19

У гуртожитку під Києвом в селі Петропавлівська Борщагівка на вул. Оксамитова, 18-А зафіксували спалах коронавірусу, повідомляє прес-служба ОДА в Facebook.

"Осередок виявили випадково. В ніч на п'ятницю 22-річному хлопцю стало погано і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу не було. Однак, в лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат. У неділю почали тестувати контактних осіб. На сьогоднішній день протестували 20 осіб. Ввечері надійшло ще 50 зразків. Тестування триває", - йдеться в повідомленні.

Гуртожиток - 20-поверхова будівля, що належить приватному ВНЗ. Система - блокова. На кожному поверсі по 4 блоки. На кожні три кімнати - кухня і санвузол.

Зараз там знаходяться 152 особи, в основному іноземні студенти. Захворіли 6 з них і комендант гуртожитку.

Приймаються стандартні протиепідемічні заходи: обмеження доступу до гуртожитку сторонніх осіб; обмеження пересування жителів між поверхами; щоденний температурний скринінг всіх жителів.

Вже проведена ґрунтовна дезінфекція гуртожитку і надані рекомендації щоденної дезінфекції.

Протиепідеміологічному штабу Києво-Святошинської райдержадміністрації доручено встановити на вході санітарно-карантинний пункт. Згідно з рішенням Кабінету міністрів України вказаний гуртожиток визначено ізолятором.

Раніше повідомляли, що під Києвом в Вишневому СOVID-19 підтвердили в гуртожитку у 101 людини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення