Кулеба назвав точну дату "нормандської" відеоконференції голів МЗС

Зустріч голів міністерств закордонних справ "нормандського формату" шляхом відеоконференції запланована на четвер, 30 квітня, – всі сторони дали згоду

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба, передає Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

"Відеоконференція відбудеться у цей четвер, 30 квітня. Будуть всі чотири міністри закордонних справ. Я дякую їм всім за те, що вони погодилися взяти участь у цьому заході", – наголосив він.

За словами Кулеби, потреба в розмові міністрів "нормандського формату" вже давно назріла, оскільки "рішення паризького "нормандського саміту" пробуксовують".

"Потрібно надати імпульс на шляху до їх виконання для того, щоб відкрити шлях до наступного саміту в Берліні", – пояснив він.

Кулеба зазначив також, що "основна мета цієї зустрічі – це оцінити, що було зроблено з моменту Паризького саміту і до цього четверга".

"На думку української сторони, з позитиву можна відзначити – обміни та повернення незаконно утримуваних громадян, які відбулися. По-друге, спробувати, це буде найскладніша частина розмови, встановити причини, чому на інших напрямках з інших питань у нас відбувається стагнація. Третій елемент – це виробити принаймні якісь нариси рішень і надати для наявних проблем, надати імпульс Тристоронній контактній групі для того, щоб вона вже безпосередньо займалася розробкою детальних рішень та їх імплементацією", – наголосив очільник МЗС.

Міністр також висловив надію, що зустрічі міністрів закордонних справ "нормандського формату" будуть відбуватися регулярно.

Нагадаємо, Україна чекає від країн-учасниць згоди на "нормандський" саміт.

Також Україна не проти провести зустріч у "нормандському форматі" по відеозв’язку.

Водночас, Лавров звинуватив Україну в зриві квітневого "нормандського саміту".

Довідка: Дещо раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що головними умовами проведення саміту у "нормандському форматі" є виконання усіх умов, які були досягнуті 9 грудня 2019 року у Парижі.

Представник офіційної Німеччини вважає, що зустріч лідерів держав у "нормандському форматі" точно не відбудеться в квітні.

Також повідомлялося, що Зеленський дав Путіну рік для завершення війни на Донбасі.

Водночас, у Путіна прокоментували чого чекають від віртуальної зустрічі у "нормандському форматі".

Читайте також: Загострення на Донбасі: Як росіяни зривають "нормандський формат"

"Нормандський формат" і Україна: Чому Зеленський приречений на поразку

Карантинний саміт: Про що говоритимуть міністри закордонних справ "нормандської четвірки"

 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme