Новини

ДБР у цьому році має на третину більше коштів, ніж у минулому – В’ятрович

ДБР у цьому році має на третину більше коштів, ніж у минулому – В’ятрович

Державне бюро розслідувань у 2020 році має на третину більше коштів, ніж у 2019 році.

Про це журналістам сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович, трансляцію вів “Прямий”.

“Кілька тижнів тому було ухвалено зміни до буджету-2020, які мали забезпечити певний резерв коштів на боротьбу з пандемією коронавірусу. Очевидно, що як за старою радянською традицією, резерви коштів завжди шукають в галузях культури й освіти. Саме тому низка освітніх і культурних програм зазнали нищівного скорочення. Часом на 50%, а той більше. Але абсолютно комфортно себе почувають в новому бюджеті так звані правоохоронні органи, бюджет яких не скорочено, а часам навіть збільшено.

ДБР у 2020 році має на третину більше коштів, ніж мало у 2019 році. Це півтора мільярда гривень наших з вами грошей. Я йду на цей допит, щоб зрозуміти як використовуються ці кошти. Для того, щоб побачити, що півтора мільярда наших з вами гривень, зокрема, використовуються для того, аби з’ясовувати чи має право Україна, як держава, пам’ятати мільйони вбитих комуністами українців під час Голодомору”, – заявив В’ятрович.

Раніше В’ятрович заявляв, що Державне бюро розслідувань, розслідуючи масові вбивства на Майдані, звинувачує активістів Революції Гідності за організацію “масових заворушень” у 2013-2014 роках.

Нагадаємо, 10 квітня о 6 ранку слідчі ДБР прийшли з обшуком до Чорновол. Як з’ясувалося згодом, обшук проводився у справі Майдану.

Крім того, народного депутата від “Європейської Солідарності” Володимира В’ятровича викликають на допит у Державне бюро розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВБАЧАЮ У ЦЬОМУ ПОЛІТИЧНІ ПЕРЕСЛІДУВАННЯ — В’ЯТРОВИЧ ПРО ВИКЛИК У ДБР

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.