З початку карантину понад 127 тисяч безробітних стали на облік — Офіс омбудсмена

Вікторія Коломієць, фото
Вікторія Коломієць
Станом на 28 квітня з 12 березня у Державній службі зайнятості зареєструвалося понад 127 тисяч нових безробітних, з яких кожен другий був звільнений з роботи під час карантину.

Про це повідомляє пресслужба уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Серед зареєстрованих безробітних кожен другий був звільнений за угодою сторін, 13% — громадяни, які не були зайняті з різних причин понад рік, 11% — звільнені у зв'язку з закінченням строку договору, 11% — звільнені за власним бажанням, 7% — звільнені у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, решта — не зайняті з інших причин.

«Кількість працевлаштованих безробітних з 12 березня 2020 року становила 46 тисяч осіб (включаючи громадян, зареєстрованих до карантину). З 12 березня 2020 року розпочато виплату допомоги по безробіттю 73 тисячам осіб», — зазначили в Офісі уповноваженого.

Середній розмір допомоги по безробіттю у березні становив 4 тисячі гривень, що на 774 гривні більше, ніж у відповідному місяці минулого року.

Станом на 27 квітня кількість безробітних, зареєстрованих в Державній службі зайнятості, становить 431 900 громадян, що майже на 119 тисяч, або на 38% більше, ніж на цю дату минулого року.

Нагадаємо, 27 квітня 2020-го Кабінет міністрів вирішив виділити додаткові 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Ці кошти спрямують на виплати допомоги безробітним та людям, які стали безробітними тимчасово, через карантин.

Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що через карантин безробітних в Україні побільшало на 2 мільйони людей.

читайте також
Нова Велика депресія: наслідки коронавірусу для світової та української економіки Освітня платформа Coursera надасть безробітним в Україні безкоштовний доступ до онлайн-курсів «Я залишився без роботи»: історії тих, хто втратив заробіток через карантин


Поділитися: