Слідчі не побачили криміналу в діях полтавського судді, який закрив справу проти Кернеса

У діях екс-судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова, який закрив справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса, не знайшли складу кримінального порушення

Слідчі не побачили криміналу в діях полт…

Про це "Суспільному" повідомили у Офісі Генерального прокурора у відповідь на інформаційний запит, передає Depo.Харків.

Справа проти Антонова розслідувалася слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокуратури Полтавської області.

"За результатами розслідування 16.03.2020 слідчим прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України. Законність прийнятого рішення на цей час перевіряється прокурором у кримінальному провадженні", - йдеться у відповіді Управління інформаційної політики Офісу Генпрокурора.

Як повідомляв Depo.Харків, 10 серпня 2018 року Київський районний суд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Геннадія Кернеса, якого звинувачували у незаконному позбавленні волі, катуванні та погрозах вбивством активістам Євромайдану. Суддя Андрій Антонов звинуватив сторону обвинувачення у "перекладанні необхідності доведення вини" саме на суд, так як прокурори не з'являлися на останні засідання.

ГПУ порушила справу за ч. 1 ст. 375 "Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови". 

18 серпня стало відомо, що Антонов подав заяву про відставку.  Вища рада правосуддя звільнила Антонова.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme