Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Середньодобова затримка трафіку в Києві за останні три робочих дні зросла найбільше за весь період карантину, повідомляє команда А+С Україна.

Так, у понеділок 27 квітня затримка на дорозі склала майже 23%, приблизно такі ж значення аналітики спостерігали у четвер 23 квітня та п’ятницю 24 квітня. До цього середньодобовий рівень затримки становив близько 17%.

У понеділок вечірній пік з 18:00 до 20:00 продемонстрував затримку аж до 63%. У перекладі на втрачений час це значить, що 30-хвилинна поїздка на вільній дорозі перетворюється на 50-хвилинну.

Графік: А+С Україна

Аналітика нагадують, що громадський транспорт, як і раніше, працює зі значними обмеженнями. «Зараз автомобіль – це єдиний масовий доступний транспорт», зазначають в А+С Україна.

Якщо врахувати рівень автомобілеволодіння в Києві – 300 автівок на 1000 жителів – і уявити, що кожен водій виїде в місто та візьме в салон по два-три пасажири (на практиці завантаженість становить півтори людини на одне авто), час поїздки в один бік становитиме приблизно дві години.

«Громадський і велосипедний транспорт – реальна альтернатива автомобільному. І зменшувати автомобілекористування до 30-50% з нинішніх 90%. Більше ніяк», – вважають аналітики.

Читайте також: Пандемія коронавірусу виявила, що міста потребують інфраструктуру для «легкого транспорту»

Фото: Eugene Chystiakov, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button