Комітет Ради підтримав законопроект для звільнення корупціонера Ситника

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув і підтримав законопроект, поданий народним депутатом від "Європейської Солідарності" Олексієм Гончаренком, за яким дозволяється звільнити голову НАБУ Артема Ситника, якого було визнано корупціонером

Комітет Ради підтримав законопроект для…
Фото: УНІАН

Про це повідомив сам Гончаренко у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Щойно комітет Верховної Ради із правоохоронної діяльності підтримав мій законопроект про неможливість корупціонерам працювати в антикорупційних органах, який, зокрема, дозволить звільнити директора НАБУ Ситника, як особу, внесену в національний реєстр корупціонерів України", – наголосив нардеп.

Він оприлюднив також результати голосування комітету: 20 – "за", 1 "утримався", 2 – "проти".

"Результати голосування дуже красномовні", – підсумував Гончаренко.

Нагадаємо, 26 квітня стало відомо, що 28 квітня на засіданні комітету ВР з правоохоронної діяльності має бути розглянуто законопроєкт, у разі ухвалення якого може бути звільнено директора НАБУ Артема Ситника.

Пізніше повідомлялося, що "Голос" захищає Ситника-корупціонера.

Як відомо, у вересні 2019 року Сарненський суд Рівненської області визнав директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні через відпочинок у мисливському господарстві "Полісся – Сарни", оскільки вартість відпочинку порушує встановлені законом обмеження щодо отримання подарунків.

5 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" (щодо приведення цього закону у відповідність до чинних норм антикорупційного законодавства України).

Довідка: Законопроект №3133 передбачає, зокрема, внесення змін до частини 4 статті 6 закону "Про Національне антикорупційне бюро України", яка визначає підстави для звільнення директора НАБУ.

Пропонується доповнити пункт про те, що директор НАБУ звільняється з посади "в разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду стосовно нього" словами, що він також звільняється у разі "набрання законної сили рішенням суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією".

Крім того, законопроектом пропонується внести зміни до статті 13, яка визначає обмеження стосовно працівників НАБУ. Так, пропонується доповнити частину першу цієї статті фразою про те, що ряд осіб не лише не можуть бути призначені в НАБУ, але й повинні бути звільнені з нього.

Зокрема, це стосується особи, яка "має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку (крім реабілітованої особи), або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, або притягалася судом до відповідальності за вчинення умисного злочину".

Читайте також: Що спільного між тарифним геноцидом і звільненням корупціонера Ситника

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme