Новини

Кількість людей, що безсимптомно хворі на коронавірус, невідома – МОЗ

Кількість людей, що безсимптомно хворі на коронавірус, невідома – МОЗ

Визначити точну кількість безсимптомних хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 можна лише при запровадженні ІФА-тестування (імуноферментний аналіз), який виявляє антитіла до збудника хвороби.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Трансляцію вів “Прямий”.

“Дуже складно казати про відсоток таких випадків в Україні. Тому що не існує достовірної інформації щодо безсимптомності. Це можливе лише тоді, коли буде запроваджено ІФА-тестування, яке зараз проходить відповідні експертизи. ІФА-тести й українського виробництва, а також ми дивимось і на ІФА-тести іноземного виробництва”, – заявив Степанов.

Він зазначив, що якщо подивитися на ті випадки інфікування коронавірусом, які фіксуються в Україні, то дійсно є певна кількість людей, які повністю безсимптомно переносять коронавірусну хворобу. За його словами, це виявилося завдяки розширенню кола осіб, яких почали тестувати методом ПЛР.

Нагадаємо, що за даними ЦГЗ, станом на 9:00 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.