Стрічка новин

Закриття кордонів для заробітчан – це як підрив довіри – Фурса

Закриття кордонів для заробітчан – це як підрив довіри – Фурса

Закриття кордонів для людей, які виїжджають на заробітки – це як підрив довіри.

Про це в ефірі “Прямого” сказав інвестиційний банкір Сергій Фурса.

“Зараз ми даємо всім заробітчанам сигнал не повертайтесь сюди взагалі, бо ми вас зачинимо і не випустимо назад — це як підрив довіри. Тут системна річ в чому, що останні 3-4 роки, у нас дуже суттєво зростали доходи населення, середня зарплатня, тому що в українських роботодавців з’явилися конкуренти, польські роботодавці, частково фінські роботодавці, куди зараз не випускають чартери. І тоді вимушені були українські олігархи підіймати зарплату на внутрішньому ринку. А зараз таке просте рішення, просто не випускаємо нікого, у вас тут безліч робочої сили, кількість безробітних зріс, і тому безліч дешевої робочої сили, і можна не підіймати зарплати. І те, що ви не випускаєте своїх людей за кордон, щоб вони там заробили гроші — а ви скоріш волієте тут платити за безробіття — це невиліковно”, – сказав Фурса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УРЯД ЗАБОРОНИВ УКРАЇНЦЯМ ВИЇЖДЖАТИ НА ЗАРОБІТКИ ЗА КОРДОН

Нагадаємо, у рамках створення сотень тисяч нових робочих місць українцям пропонуватимуть роботу з оплатою праці до 8 тисяч гривень.

ВИМОЩУВАННЯ ТРОТУАРІВ І ПРИБИРАННЯ ТЕРИТОРІЙ: В УРЯДІ ПООБІЦЯЛИ НОВІ РОБОЧІ МІСЦЯ ДЛЯ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ

Раніше, з 12 березня у Державній службі зайнятості зареєструвалося понад 127 тисяч нових безробітних, з яких кожен другий був звільнений з роботи під час карантину.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.