Підвищення тарифів «Укрзалізниці» на вантажні перевезення – непродуманий крок – ексміністр

Підвищення тарифів «Укрзалізниці» на вантажні перевезення – непродуманий крок – ексміністр
Питання щодо підвищення тарифів «Укрзалізниці» має бути предметом переговорів з усіма учасниками ринку, - Омелян

Підвищення тарифів завдасть удару експортоорієнтованим підприємствам, - Омелян

Підвищення «Укрзалізницею» тарифів на вантажні перевезення в умовах кризи є непродуманим кроком, оскільки це завдасть удару експортоорієнтованим підприємствам. Про це заявив ексміністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Цього року в ці місяці робити, коли всі підприємства експортоорієнтовані зупиняються, і у них величезна проблема з зовнішніми ринками, я вважаю, що це непродуманий крок», - сказав Омелян.

На його думку, питання щодо підвищення тарифів «Укрзалізниці» має бути предметом переговорів з усіма учасниками ринку, а також наголосив, що тарифи мають  бути економічно обґрунтовані.

«Якщо це стосується залізничних перевезень, то за столом має сидіти великий і середній бізнес, за столом має сидіти профільна асоціація, за столом мають сидіти, безумовно, представники залізниці і Міністерства економіки. Далі відпрацьовувати, яке підвищення, для чого це підвищення. Підвищити, щоб більше крали, як це було завжди? Таке не потрібно. Підвищити, щоб краще залізниці почали їздити? Тоді давайте будемо говорити, куди підуть ці гроші, що за це буде відремонтовано, де буде підвищено швидкість», - сказав Омелян.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не вдасться обійтися без збільшення тарифів «Укрзалізниці» на вантажоперевезення, зазначивши при цьому, що затвердження нового договору на надання УЗ послуг з організації перевезень вантажів відклали до липня.

Водночас народний депутат, член комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв заявив, що підняття тарифів «Укрзалізницею» на вантажоперевезення буде катастрофою для підприємств-експортерів, наголосивши, що це призведе до подорожчання їх продукції і втрати конкурентоспроможності на світових ринках.

Як повідомлялося, ексміністр Омелян побачив катастрофу на «Укрзалізниці».

 

У 2019 році тарифи на вантажні перевезення «Укрзалізниці» було підвищено на 14,2%. Збільшення тарифів ґрунтувалося на зростанні цін промислових виробників у 2018 році на 14,2%. У 2019 році ціни в промисловості впали на 7,4%. Зважаючи на це голова асоціації голова асоціації власників вагонів Олександр Криворучко заявив, що у поточному році економічно обґрунтованим буде зниження на 7,3% тарифів «Укрзалізниці» на вантажні перевезення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: