НКРЗІ рекомендує Інтертелекому звільнити частоти та не блокувати процес впровадження 4G іншими операторами

НКРЗІ рекомендує Інтертелекому звільнити частоти та не блокувати процес впровадження 4G іншими операторами

Телеком-регулятор пропонує Інтертелекому добровільно відмовитися від п’яти каналів у радіотехнології CDMA-800

НКРЗІ рекомендує Інтертелекому звільнити частоти та не блокувати процес впровадження 4G іншими операторами
Фото: Укрінформ

Національний мобільний оператор Інтертелеком не виконує зобов'язання щодо перерозподілу радіочастотного ресурсу в діапазоні 900 МГц у межах Спільного плану із забезпечення зв'язком та інтернетом 90% населення та дороги України. Про це повідомила секретар голови Національної комісії з питань державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації Богдана Півень на своїй сторінці в Facebook.

«Відповідно до складеного плану Інтертелеком мав вивільнити спектр каналів CDMA для надання можливості іншим операторам, зокрема Kyivstar, використати ці частоти для технології E-GSM», – пояснює в повідомленні Півень.

В свою чергу Київстар має вивільнити частину свого радіочастотного ресурсу для надання можливості операторам Vodafone Україна та lifecell викупити цей радіочастотний ресурс для забезпечення потреби у наданні послуг голосового зв’язку.

Як зазначає Півень, Інтертелеком не оплатив ліцензію в обумовлені строки та звернувся до суду, ухвалою якого ліцензії Інтертелеком продовжують свою дію, що призводить до неможливості задіяння своєї ліцензії оператором Київста.

Відтак, НКРЗІ рекомендує Інтертелекому в термін до 8 травня звернутися до Комісії із заявами про переоформлення ліцензій з метою зменшення смуги радіочастот каналів 9-11, 14-15.

Нагадаємо: Інтертелеком отримав дозвіл на впровадження нової технології рухомого мобільного зв’язку (IMT) на дев'ять років від Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, 7 лютого, але не вніс оплату за ліцензію в необхідні строки.

Після цього НКРЗІ прийняла рішення щодо скасування прийнятих рішень про видачу ліцензій Інтертелекому на користування РЧР радіочастотним ресурсом за радіотехнологією ІМТ (4G), що набирає чинності з 01.04.2020. 

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло