Дієта Аткінса - це низьковуглеводна дієта, розроблена в середині ХХ століття американським кардіологом Робертом Аткінсом. В основу дієти лягла стаття Гордона Азара і Уолтера Блума "Нова концепція в лікуванні ожиріння", опублікована в журналі Американської медичної асоціації.

Аткінс, який сам боровся із зайвими кілограмами, вважав вуглеводи головною причиною зайвої ваги. Тому він радив максимально прибрати їх з раціону. Дієта заснована на споживанні білків і жирів (без обмеження по калоріях) і обмеження вуглеводів.

дієта
дієта, pixabay

У відповідності з системою живлення доктора Аткінса, людина із зайвою вагою повинна знизити споживання вуглеводів і перейти на режим білкової їжі. В такому випадку обмін речовин перемикається з вуглеводного обміну на спалювання тих жирів, які були відкладені раніше навколо внутрішніх органів та під шкірою. В організм підступають багато жирів і білків (переважно тваринного походження), в результаті чого виникає кетоз — підвищене утворення кетонових тіл в крові, викликане низьким рівнем гормону інсуліну. Зайві ліпіди із клітин переходить у кров і використовуються організмом як пальне для отримання енергії. В результаті ми їмо білкові продукти і не відчуваємо голоду, а зайву вагу швидко йде.

дієта
дієта

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Які продукти входять в продуктову корзину дієти Аткінса
1. М'ясо і птиця.

2. Риба і морепродукти.

3. Овочі і фрукти.

4. Молочні та кисломолочні продукти.

5. Насіння, горіхи і олії з них.

6. Яйця курячі, перепелині, качині.

Заборонені продукти при дієті Аткінса
1. Хлібобулочні вироби (в т. ч. паста, пельмені).

2. Солодощі.

3. Всі крупи і злаки.

4. Кетчуп томатна паста, соуси, містять крохмаль і борошно.соєвий, томатна паста).

5. Овочі, багаті крохмалем або цукром (картопля, морква, буряк).

6. Банани, ананаси, апельсини, виноград, полуниця.

Людея з хворими нирками, проблемами з серцем і вагітним дієта Аткінса заборонена. Всім іншим варто пам'ятати, що низьковуглеводна дієта — причина низького вмісту вітамінів в організмі. Тому не забувайте пити багато води і приймати вітамінні комплекси.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відомий ведучий пообіцяв скинути вагу і розповів про свою дієту, спробуйте і ви.

Як повідомляв портал Знай.ua, Все, що ви хотіли знати про детокс ніг, але боялися запитати.

Також Знай.ua писав, що Експерти розчарували любителів детокс-дієт.