У «Слуги народу» не вистачає голосів за призначення Саакашвілі віце-прем'єром – Бутусов

У «Слуги народу» не вистачає голосів за призначення Саакашвілі віце-прем'єром – Бутусов

В Офісі президента, можливо, готують для Саакашвілі інші варіанти повернення в політику

У «Слуги народу» не вистачає голосів за призначення Саакашвілі віце-прем'єром – Бутусов
фото DR

У фракції «Слуга народу» не набирається достатньої кількості голосів, щоб проголосувати за призначення Міхеїла Саакашвілі віце-премʼєром з реформ. Про це повідомив журналіст і головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

«Кабмін відкликав з Верховної Ради подання на призначення Міхеїла Саакашвілі віце-прем'єр-міністром з реформ. Призначення Саакашвілі у фракції «Слуга народу» заблоковано», – написав він у Facebook.

За його інформацією, у фракції «Слуга народу» після довгих переговорів вдалося зібрати тільки близько 140-170 голосів за призначення Саакашвілі з 248 депутатів. «При цьому в партійному чаті про готовність голосувати публічно заявило трохи більше 100 депутатів», – написав він.

Кабмин отозвал из Верховной Рады представление на назначение Михаила Саакашвили вице-премьер-министром по реформам....

Опубліковано Юрієм Бутусовим Вівторок, 28 квітня 2020 р.

«Голосів немає, тому що президент Володимир Зеленський вирішив не виступати зараз публічно на підтримку Саакашвілі. Для того, щоб Саакашвілі зібрав 226 голосів, «Слуги» повинні дати гарантовано 190-200 голосів своєї фракції з 248», – зазначив Бутусов.

За його словами, гучна історія з призначенням Саакашвілі завершилася тихим «зливом» – призначення заблоковано і незрозуміло, чи відбудеться взагалі.

При цьому він стверджує, що в Офісі президента обмірковують, що запропонувати Саакашвілі замість реформ в уряді, і нібито зараз розглядається варіант висунення Саакашвілі на виборах мера в Одесі як кандидата «Слуги народу» з максимальною підтримкою влади, і політичною, і фінансовою.

Тим часом екс-нардеп і журналіст Сергій Лещенко повідомив, що кандидатура Саакашвілі продовжує обговорюватися в Раді.

«Як повідомляє наш інсайдер у Верховній Раді, лист з кандидатурою Саакашвілі не реєструвався офіційно в апараті парламенту, а тому і відкликати його офіційно не можна. Це означає, що кандидатура Саакашвілі продовжує обговорюватися. Залежно від зібраних голосів, це подання Кабміну на Саакашвілі або буде офіційно внесено в Раду, або всі зроблять вигляд, що офіційно лист не вносився і не обговорювалося, а все, що відбувається, було лише вивченням реакції депутатів», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, стало відомо, що Зеленський запросив Саакашвілі працювати в українському уряді.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло