Відсьогодні в Україні заборонено анонімно поповнювати банківські картки на понад 5 тисяч гривень

Новини 28 Квітня, 2020 5 073

Фото ілюстративне з відкритих джерел

В Україні з 28 квітня заборонено поповнення банківської картки одержувача без ідентифікації платника на суму понад п’ять тисяч гривень.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, відповідні норми містяться в законі про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом.

Як відзначили в Національному банку України, платіж понад 5 тисяч гривень можна зробити у відділенні банку, маючи з собою паспорт, або через платіжний термінал (ПТКС), який технологічно може забезпечити верифікацію платника (вважати дані з його картки).

Якщо ПТКС має технологічні функції по верифікації платника, тоді можна зробити операцію на ту суму, яка потрібна клієнтові. Якщо немає, тоді в ПТКС буде встановлений ліміт, і клієнт не зможе зробити операцію на суму понад 5 тисяч гривень.

У терміналах “ПриватБанку” для перекладу понад 5 тисяч гривень потрібно вставити свою картку для ідентифікації. На сьогодні банк приймає тільки свої карти.

Небанківські термінали відсьогодні не братимуть платежі понад 5 000 грн.

Разом з тим, безготівкові платежі з карти на карту або з рахунку на рахунок, як і раніше, можна здійснювати без будь-яких обмежень, і дробити платежі на частини не потрібно. Власники банківських рахунків, до яких прив’язані платіжні картки, вже ідентифіковані.

Коментарі

Позначки: ,