• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Дистанційна освіта. Як викладають та навчаються у Харкові під час карантину (відео)

Общество   
Дистанційна освіта. Як викладають та навчаються у Харкові під час карантину (відео)

З середини березня всі школи, заклади спеціалізованої та вищої освіти закрилися на карантин та перешли в онлайн-режим.

Олексій Ларін директор інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ»

Є такий жарт. В університеті дуже добре працювати, аби не було студентів. От зараз немає і не дуже. Чесно, не дуже. Не вистачає комунікації, зорового контакту.

Замість великої аудиторії — комп’ютерний клас. Саме так виглядає потокова лекція з математичної статистики для 70 студентів ХПІ. Усі слухачі засвоюють інформацію дистанційно, в онлайн-режимі. Студенти на зв’язку — за допомогою вебкамер. У такому ж форматі провели сесію для 4 курсу, розповідає викладач.

Олексій Ларін директор інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ»

Обов’язково вся група студентів має бути присутня і чути відповіді. Ми змусили всіх студентів робити доповіді, презентації онлайн і робили опитування по основним поняттям.

Перевірка наявності на парах торкнулася й викладачів.

Роман Томашевський, директор інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ»

Кожен викладач надсилає до дирекції коротенький звіт стосовно проведеної лекції чи других видів консультацій за тиждень. Також є посилання до записів, переписки чи електронного листування зі студентами.

Студентка філфаку Анастасія Піксасова розповідає: часу на навчання стала витрачати значно більше. Зізнається, що дистанційна освіта має певні недоліки. Зокрема вона неможлива без світла або інтернету. До того ж, доводиться вчитись в одній кімнаті з молодшою сестрою. Але знайшлись й переваги:

Анастасія Піксасова, студентка

Не надо утром просыпаться рано, собираться. Грубо говоря, можно лежать в кровати и смотреть лекцию, слушать ее. Ну и плюс это то, что можно записать видео вашей лекции и переслушать, когда тебе нужно будет или послушать тот момент, когда ты что-то недопонял.

Молодша сестра дівчини Поліна навчається у 6 класі. Домашнє завдання відправляє у вигляді фото на електронні адреси викладачів.

Поліна Піксасова, школярка

Я, правда, думала, что будет легко, что это будет как каникулы. Но на самом деле все как в школе и намного больше Д/З. Уроки дистанционные проходят с девяти до часу, и потом я отдыхаю и делаю домашние задания. 

Каразінський університет був першим закладом вищої освіти у Харкові, що зачинився на карантин для недопущення поширення коронавірусу. Тут розповідають: аби налагодити дистанційне навчання, знадобився деякий час. Щодо сесії проректор з научно-педагогічної роботи каже наступне:

Антон Пантелеймонов, проректор з научно-педагогічної роботи ХНУ ім. В.Н.Каразіна

Ми будемо входити, звичайно, до ситуації кожного студента. Я закликаю зараз не боятися і не переживати з приводу того, якщо студент з якихось поважних причин не зможе взяти участь в онлайн-заліку або онлайн-іспиті.

Як повідомляє Мінздоров’я, 1 липня навчальний рік закінчиться для всіх, окрім випускників. Та чи повернуться до цього часу школярі та студенти за парти або ж складатимуть заліки та іспити онлайн — наразі невідомо.

Автор: Руслана Богдан
Популярно

Вы читали новость: «Дистанційна освіта. Як викладають та навчаються у Харкові під час карантину (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 апреля 2020 в 16:21;
  • Корреспондент Руслана Богдан в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "З середини березня всі школи, заклади спеціалізованої та вищої освіти закрилися на карантин та перешли в онлайн-режим".