UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Справа Пашинського: ДБР заявляє про завершення слідства

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування у справі нардепа восьмого скликання Верховної Ради Сергія Пашинського, якого підозрюють у нанесенні людині тяжкого тілесного ушкодження
 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року під час конфлікту між громадянином та народним депутатом, останній застосував власну вогнепальну зброю (пістолет марки "Glock 19") шляхом здійснення пострілу у ногу потерпілого. Унаслідок протиправних дій народного обранця громадянин отримав вогнепальний осколковий перелом стегневої кістки лівої ноги, що в результаті призвело до настання інвалідності та, згідно з висновком судово-медичної експертизи, є тяжким тілесним ушкодженням", – йдеться в повідомленні.

Пашинському повідомили про підозру за ч.1 ст.121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Захисникам нардепа попереднього скликання уже повідомили про завершення досудового розслідування та надали доступ до його матеріалів.

Після ознайомлення адвокатів з матеріалами слідства обвинувальний акт скерують до суду.

У разі доведення вини, Пашинському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 18 грудня Пашинського відправили під домашній арешт.

Довідка: За офіційною версією слідства, 31 грудня 2016 р. Сергій Пашинський з дружиною вночі ледве не врізався в авто, що зламалося на дорозі. Між Пашинським та чоловіками, які намагалися відтягнути машину з проїжджої частини, виникла сварка. Під час конфлікту один із місцевих жителів, В'ячеслав Хімікус, спершу нецензурно облаяв депутата, погрожуючи, що "буде його кінчати", а з його дружиною матиме статеві стосунки, а після того, як Пашинський дістав свій пістолет марки Glock 19 і зробив попереджувальний постріл у повітря, вдарив парламентарія пляшкою по голові. Нардеп отримав рану голови, загубив окуляри, впав і, пересвідчившись, що Хімікус має намір далі бити його розбитою пляшкою, вистрілив йому в ногу.

Внаслідок стрілянини Хімікус отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, заподіяні тілесні ушкодження – тяжкі.

Слідство стверджує, що Пашинський успішно пройшов детектор брехні, який довів, що депутат діяв виключно з метою самооборони.

3 квітня 2019 р. у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Генеральна прокуратура закрила справу про нанесення Пашинським тяжких тілесних ушкоджень Хімікусу. Однак зараз ДБР вирішило знову вручити йому підозру і домагатися взяття під варту.

4 жовтня слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Пізніше Пашинський назвав поновлення кримінальної справи щодо нього помстою ексзаступника голови АП часів Януковича Андрія Портнова.

7 жовтня ДБР звернулося до суду із прохонням взяти Пашинського під варту без альтернативи застави у справі про стрілянину у В'ячеслава Хімікуса.

Тоді ж Пашинському обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Під час засідання суду 17 жовтня екссекретар РНБО Олександр Турчинов та ще низка людей висловили бажання взяти колишнього нардепа від "Народного фронту" Пашинського на поруки.

18 жовтня Київський апеляційний суд залишив Пашинського під арештом.

Згодом стало відомо, що Пашинський може стати фігурантом ще трьох кримінальних проваджень.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme