UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія дозволила Полозову стати захисником у "справі Джемілєва"

Адвокат Микола Полозов отримав від Слідчого комітету Росії в анексованому Криму повідомлення про те, що йому дозволено вступити захисником у справу, заведену СКР проти лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва

Про це розповів сам Полозов, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Надійшло посвідчення слідчого СКР про мій вступ у справу Мустафи Джемілєва. Що стосується справи, заведеної проти Рефата Чубарова, в якій, нагадаю, мені не дозволили стати захисником, то я оскаржив те рішення. Тепер чекаю, на коли буде призначено розгляд", – сказав Полозов.

Росія звинувачує Джемілєва за ч.3 ст. 322 Кримінального кодексу Росії – "Незаконний перетин державного кордону Росії", за ч.1 ст. 222 – "Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів" і за ч. 1 ст 224 - "Недбале зберігання вогнепальної зброї, яке створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило смерть людини або інші тяжкі наслідки".

Згідно з поясненнями Полозова, перша стаття стосується подій 3 травня 2014 року, коли Джемілєв намагався потрапити в анексований Крим через пункт пропуску "Армянськ" на адмінкордоні з Херсонською областю. Тоді його не пропустили, і він був змушений повернутися до Києва.

Друга і третя стаття мають відношення до справи сина Мустафи Джемілєва Хайсера, який у травні 2013 року у дворі свого будинку в Бахчисараї з батьківської рушниці вбив знайомого сім'ї. Спочатку суд у цій справі проходив на території України, проте після окупації Криму його перенесли в Краснодар. Ці статті зараз інкримінуються безпосередньо Мустафі Джемілєву. "Коли я почав вивчати документи, з'ясувалося, що частина з них українською мовою. Тобто це документація, яка зберігалася в архівах ще до окупації півострова, і зараз співробітники російського Слідчого комітету використовують її в ініціюванні нових кримінальних справ", - пояснив Полозов.

Також СКР заочно висунув "обвинувачення" голові Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову. Його обвинувачують в "організації масових заворушень і публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії".

Нагадаємо, 13 квітня слідчий комітет Росії відкрив справу проти лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

СКР в окупованому Криму відмовив Полозову в допуску до справи проти Чубарова як захисника.

31 березня нинішньому очільнику Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову на Росії пред'явили звинувачення в "масових заворушеннях у Криму в 2014 році".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme