Як виявилося, пандемія коронавірусної інфекції зовсім не самотня. У 2020 році слідом за спалахом covid-19 світ можуть охопити потоп, пожежі і врожайна криза, а також навала сарани, так, саме така, як у біблійних історіях.

В першу чергу загрожують катаклізми бідним державам - голодом, великими проблемами Євросоюзу і США, також можуть з'явитися проблеми з метеорологічною ситуацією, яка обрушиться на всю земну кулю. Про це стало відомо завдяки матеріалу інформаційного агентства BBC.

Вчені заявляють, що світовий океан нагрітий як ніколи, в Європі та Америці набирає обертів посуха. На бідні країни чекає найбільша гуманітарна криза століття — за визначенням ООН. А багатим країнам загрожують повені, неврожай і сезон ураганів. В будь-якій іншій ситуації світ не без проблем, але впорався б з кліматичним лихом. Проте зараз всі ресурси спрямували на боротьбу з Covid-19.

Глобальне потепління, скріншот: YouTube
Глобальне потепління, скріншот: YouTube

Карантин не відміняв потепління

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Навіть якщо у країни, що постраждала від повені, посухи чи урагану, є гроші на ліквідацію наслідків стихії і відновлення, купити і довезти необхідне зараз складніше, ніж коли-небудь. Світова торгівля та транспорт скуті чере коронавірус. Контейнеровози і суховантажі стоять на рейді, літаки не літають. Налякані епідемією держави вводять заборони на експорт ліків і продовольства. Навіть найзаможніши, щедрі і відкриті країни закривають кордони і не дають грошей на спільну справу: США, наприклад, перекрили фінансування актуального на сьогодні міжнародного органу — Всесвітньої організації охорони здоров'я. Коронавірус змінив життя на планеті, але не скасував те, що змінювало його до останнього часу — глобальне потепління, на який вчені покладають провину за почастішання природних катаклізмів.

Нашестя сарани, скріншот: YouTube
Нашестя сарани, скріншот: YouTube

Страшний голод і сарана

Загроза продовольчої кризи разом з пандемією коронавірусу обертається для багатьох держав серйозними витратами і розвиває схильність до протекціонізму. Це відмінний привід скоротити допомогу найбіднішим країнам, проти якої давно виступають популісти: навіщо допомагати далекій Африці, обурюються вони, якщо у нас в Детройті і Ліверпулі бездомні голодують і хворіють.

Країни, які голодують, скріншот: YouTube
Країни, які голодують, скріншот: YouTube

Найкращого часу для таких настроїв важко було вигадати

Навіть без пандемії смертельного вірусу 2020 рік обіцяв світу найбільшу гуманітарну кризу з часів Другої світової війни - про це попереджав світових лідерів задовго до появи Covid-19 виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі.

А тепер в результаті "ідеального шторму" три десятки бідних країн цього року можуть зіткнутися з масштабним голодом. Люди вмиратимуть десятками і сотнями тисяч, і щоб цьому запобігти, допомогу не тільки не можна скорочувати, але і доведеться збільшити, каже Бізлі.

Країни, які голодують, скріншот: YouTube
Країни, які голодують, скріншот: YouTube

За свіжими даними ООН, у світі хронічно недоїдає майже 1 млрд людей — кожен восьмий житель планети. А через викликану коронавірусом кризу їх кількість зросте ще на 130 млн, лише в 2020 році. Бізлі попереджає: голодуватимуть 265 млн осіб. Продовольча програма ООН - найгуманітарніша організація в світі. Вона щодня годує майже 100 млн людей. Якщо цю допомогу раптом зупинити, щодня 300 тисяч осіб вмиратимуть від голоду. Протягом трьох місяців щодня буде гинутиме стільки ж людей, скільки живе в містах розміром з Сімферополь або Чернігів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ринки відкриються, незважаючи на карантин — українці дізналися, коли можна буде придбати розсаду і труси.

Як повідомляв Знай.uа у Львові просять відкрити ресторани - бізнесмени записали термінове звернення, погодиться не кожен.

Знай.uа писав, українські медики вдарили по пандемії запальним танцем, яскраве відео підбадьорило мільйони людей.